Traian Băsescu: Moldova mai poate ajunge în UE doar prin unirea cu România

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

Situaţia Moldovei s-a schimbat radical după Ucraina, a opinat fostul şef al statului, Traian Băsescu, invitat vineri seara pe platourile Realitatea TV.

Întrebat dacă România mai poate face ceva pentru Moldova, Băsescu a răspuns: "Întrebaţi-l pe dl Iohannis. Moldova mai poate ajunge în UE doar prin unirea cu România. Altfel nu mai poate. Moscova nu va mai da drumul nici Ucrainei, nici Moldovei spre UE.", a declarat Băsescu, citat de Hotnews.

Fostul preşedinte a mai adăugat că neimplicarea în momentul formării guvernului de la Chişinău este un indicator al pierderii Moldovei: "După cazul Ucraina, UE nu se va mai extinde în est, Balcanii sunt ultima extindere.", a declarat Băsescu.

Reamintim în context că, la începutul lunii aprilie, aflat în vizita la Chişinău, Băsescu declara că dacă Republica Moldova depune cererea de aderare la Uniunea Europeană acum va fi refuzată şi este bine ca Republica Moldova să aibă şi scenariul unirii fortuite cu România.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.