Traian Băsescu: România va pierde 7,5 miliarde euro din banii europeni la sfârşitul anului

Traian Băsescu vs Victor Ponta
Traian Băsescu vs Victor Ponta (Ioana Florea/Epoch Times România)

Într-un nou mesaj postat marţi pe contul său de Facebook, intitulat "Responsabilitate", fostul preşedinte Traian Băsescu a atras atenţia că, la sfârşitul anului, România va pierde nu mai puţin de 7,5 miliarde euro din banii europeni, dacă Victor Ponta şi Klaus Iohannis nu îşi vor asuma efortul "să mai salveze ceva din pierdere".

"7,5 miliarde euro din banii europeni alocaţi României de Uniunea Europeană se vor pierde la 31.12.2015. Au fost alocaţi pentru construcţia de autostrăzi, modernizarea căilor ferate, regularizări de rîuri, recalificare profesională, creare de locuri de muncă, izolarea termică a blocurilor etc. În timp ce se lăuda cu îmbunătăţirea absorbţiei şi tăia panglici pe seama contractelor semnate în timpul guvernului Emil Boc, Ponta n-a reuşit să semneze niciun contract semnificativ prin care să utilizeze banii alocaţi României", a declarat Traian Băsescu.

În opinia fostului preşedinte, dacă în cei peste trei ani de guvernare Ponta s-ar fi început tot atâtea proiecte câte s-au demarat în timpul lui Emil Boc, foarte probabil nu România nu ar mai fi pierdut aceşti 7,5 miliarde de euro.

"Eu cred că încă se mai poate salva ceva din pierdere cu condiţia să ştim ce avem de făcut şi argumentat în relaţia cu Comisia Europeană şi, mai ales, să facem un efort administrativ concertat multiinstituţional la Bucureşti", a continuat Traian Băsescu, adăugând că actualul preşedinte al Comisiei Europene este un susţinător consecvent al României şi cu siguranţă ne va ajuta la limita maxim favorabilă de valorificare a reglementărilor europene.

"Ponta ca prim-ministru şi Iohannis ca reprezentant al României în Consiliul European trebuie să-şi asume acest efort, dar nu începînd de mîine, ci de azi. Eu sunt convins că merită încercat", a concluzionat Traian Băsescu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne