Traian Băsescu: Tăriceanu e un om cu bani, n-a avut nevoie să ia mită de la SOV

Fostul preşedinte Traian Băsescu nu cred că liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, este "omul care să condiţioneze o numire pe bani".
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este un om cu bani, care nu avea nevoie să ia mită de la Sorin Ovidiu Vîntu, prin intermediul lui Bogdan Olteanu, pentru a-l numi pe jurnalistul Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării, a opinat sâmbătă, la România TV, fostul şef de stat Traian Băsescu.

Întrebat dacă ţinta în dosarul lui Bogdan Olteanu - în prezent arestat la domiciliu - este liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, Traian Băsescu a replicat că nu crede.

"'Nu cred. Îl ştiu pe Tăriceanu, Tăriceanu e un om cu bani. El n-a avut nevoie să ia o mită de un milion, de asta n-am crezut-o de la bun început. Deci indiferent care e părerea mea despre el, din acest punct de vedere, la cât îl cunosc, nu cred că Tăriceanu este omul care să condiţioneze o numire pe bani", a afirmat fostul preşedinte, citat de Agerpres.

În opinia fostului preşedinte, ţinta în acest caz este "primitorul banilor".

"Cred că în acest caz, ţinta este primitorul banilor, pentru că a fost la schimb, şi Bogdan Olteanu a şi făcut greşeala să anunţe el, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, cine va fi noul guvernator al Deltei Dunării. N-a anunţat-o Executivul, n-a anunţat-o Tăriceanu, deci ceva e în neregulă. Ce treabă avea preşedintele Camerei Deputaţilor să anunţe cu două zile înainte de numire că Liviu Mihaiu va deveni guvernatorul Deltei?", a explicat Traian Băsescu.

Fostul şef al statului a mai afirmat că are convingerea că în acest caz DNA n-a mai avut nevoie de suport popular, pentru că este "cu temele foarte bine făcute".

"După liniştea cu care DNA a dat drumul la acest caz şi la măsurile împotriva domnului Olteanu, părerea mea este că DNA n-a avut nevoie de suport public şi de spectacol, pentru că e sigur pe el. Nu am dubii aici. Una este când un om dă bani la partid şi spune: 'Vreau să dau bani la partid, dar nu vreau să mă scrieţi acolo, că nu vreau să apar în Monitorul Oficial'. Că îi ia partidul sau nu-i ia, e o altă chestiune. Dar aici este vorba de numirea, de condiţionarea banilor de numirea unui om, deci este mită", a precizat Traian Băsescu.

Întrebat dacă a primit informări pe vremea când era preşedinte în sensul acesta, Traian Băsescu a răspuns:

"Am avut cunoştinţă despre banii care se scoteau din Bulgaria, că erau operaţiuni care s-au raportat. Banii s-au scos din Bulgaria, în trei tranşe de câte 300.000. Probabil instituţiile statului n-au acţionat pentru că n-au ştiut pentru ce au fost. Au reuşit să afle că s-au scos banii din Bulgaria, dar nu şi ce s-a făcut cu ei. Aici se pare că s-a cumpărat numirea lui Liviu Mihaiu, s-a cumpărat postul de guvernator al Deltei. Probabil în urma unui denunţ acum procurorii au reuşit să lege lucrurile".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne