Traian Băsescu: "Toate partidele se finanţează cu bani negri"

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

După ce protejata sa, Elena Udrea a declarat public, în repetate rânduri că toate partidele se finanţează cu bani negri, a venit şi rândul lui Traian Băsescu să recunoască acest fapt.

"Nu există partid care să fie curat", a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu în cadrul unui interviu acordat publicaţiei Gândul, adăugând că deşi nu candidaţii au au fost cei care s-au ocupat de finanţare, ei au o responsabilitatea morală, căci nu erau desprinşi de realităţi.

"Toate partidele se finanţează cu bani negri.", a admis Băsescu, citat de digi24, întrebat dacă toate partidele se finanţează cu bani negri.

La întrebarea dacă acesta este un autodenunţ, fostul şef al statului a răspuns: "Campania mea din 2009, la care domnul Cocoş spune că a contribuit. Am văzut declaraţia că a finanţat parte din campania mea în 2009. M-am uitat în Monitorul Oficial, campania electorală din 2009 a costat peste 4 milioane de euro. Mă uitam la campania din anul acesta, a costat jumătate din campania din 2009, puteţi crede? Cred că a fost cea mai scumpă campanie. Lucrurile sunt putrede şi ar trebui să avem un moment zero: Fraţilor, ce a fost până acum a fost o mizerie, de acum nu.", a declarat fostul preşedinte.

Referitor la finanţarea campaniei sale electorale de către Dorin Cocoş, fostul şef al statului a susţinut că nu cunoştea detalii despre operaţiunile de finanţare a campaniei, precizând că un candidat "nu ştie mare lucru pentru că nici nu e treaba lui."

"Un candidat nu se implică el însuşi în finanţare. Nu cred că există candidat atât de naiv încât să creadă că din contribuţiile membrilor de partid se face campania. Nici nu trebuie luat de bun tot ce spun oamenii care ajung acum la DNA", a precizat Traian Băsescu.

Întrebat dacă ştia că "s-au strâns patru milioane în campanie", Băsescu a negat, adăugând că putea doar bănui. "Cine nu bănuieşte?", s-a întrebat Băsescu.

Reamintim că în februarie 2015, aflat după gratii în dosarul Microsoft, Dorin Cocoş ar fi susţinut, conform unor informaţii apărute în presă, că a finanţat campaniile PDL din 2009, cu banii negri obţinuţi din dosarul Microsoft. Fostul soţ al Elenei Udrea ar fi arătat, într-un denunţ la DNA, că i-ar fi dat bani personal lui Vasile Blaga.

Comentând declaraţiile fostului său soţ, Elena Udrea, la momentul respectiv şi ea acuzată de spălare de bani în dosarul Microsoft a declarat: "Ştiam că Dorin Cocoş finanţa campaniile PDL, asta ştiam, dar nu ştiam exact şi cu ce sumă. Nu este un secret, aşa se finanţează campaniile electorale, de ce vă faceţi toţi că nu ştiţi? Toată clasa politică, toată presa şi toată lumea se preface că nu ştie cum se finanţează campaniile. Întrebaţi-i pe domnul Iohannis, pe domnul Ponta, ei cum şi-au finanţat campaniile? La fel.", a declarat Udrea.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne