Traian Băsescu: Uniunea naţiunii române, un ideal de care nu mă dezic niciodată

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

Preşedintele Traian Băsescu a subliniat, luni, că ”uniunea naţiunii române într-un singur stat românesc este un ideal de care nu se va dezice niciodată”, relatează Mediafax.

Şeful statului a mai reiterat, în cadrul recepţiei de Ziua Naţională a României, de la Palatul Cotroceni, că România va susţine în continuare împlinirea aspiraţiilor de integrare europeană a românilor de peste Prut.

”Sărbătoarea naţională a tuturor românilor este cel mai bun moment pentru reînnoirea asigurărilor că România va susţine în continuare împlinirea aspiraţiilor de integrare europeană ale românilor de peste Prut, în timp ce unirea naţiunii române într-un singur stat românesc este un ideal de care nu am să mă dezic niciodată”, a afirmat preşedintele Traian Băsescu.

Luni, Traian Băsescu a salutat victoria partidelor proeuropene moldoveneşti (PDLM, PD şi PL) în urma alegerilor parlamentare desfăşurate duminică.

De asemenea, săptămâna trecută, în faţa Consiliului Suprem de Apărare al Ţării, preşedintele a solicitat Guvernului să proiecteze o strategie energetică care să poată asigura necesarul de gaze al României şi al Republicii Moldova.