Transferul contribuţiilor sociale la angajat. Blocul Naţional Sindical pichetează Guvernul şi 29 de prefecturi

După Cartel Alfa şi SANITAS, vine rândul sindicaliştilor de la BNS să iasă în stradă pentru a cere Guvernului să renunţe la transferul CAS şi CASS în sarcina angajatului.
Dumitru Costin
Dumitru Costin (Florin Chirila/Epoch Times)

Nemulţumiţi de refuzul Guvernului de a renunţa la transferul plăţii contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, reprezentanţii Blocului Naţional Sindical (BNS) vor picheta, luni, sediile prefecturilor din 29 de judeţe precum şi sediul guvernului, începând cu ora 15.00.

Această acţiune se înscrie în calendarul de proteste aprobat de Biroul Executiv BNS, transmit sindicaliştii într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

Judeţele în care se desfăşoară acţiunile de protest mai sus menţionate sunt: Alba, Arad, Argeş, Bihor, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Caraş Severin, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Iaşi, Hunedoara, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiş, Vaslui, Vrancea şi Municipiul Bucureşti.

În toate judeţele, inclusiv în cele în care nu a fost timp pentru organizarea acţiunilor de protest, reprezentanţii filialelor judeţene BNS vor transmite Prefectului o solicitare de sprijin a demersului BNS pentru 2 teme de interes pentru mişcarea sindicală, respectiv:

· transferul contribuţiilor sociale integral în sarcina salariatului, de la 1 ianuarie 2018;

· modificarea Legii 62/2011 privind dialogul social.

În Bucureşti, pichetarea Guvernului va avea loc luni, începând cu ora 15.00. Reprezentanţii BNS vor înregistra la Registratura Guvernului lista de revendicări.

În toate cele 29 de judeţe acţiunile de protest se vor derula începând cu ora 15.00, în faţa Prefecturii din fiecare judeţ, cu excepţia judeţului Argeş, unde acţiunea de pichetare începe la ora 13.00, transmit sindicaliştii.

Scrisoarea adresată Primului Ministru poate fi consultată aici, scrisori similare fiind adresate Instituţiei Prefectului din fiecare judeţ.

În funcţie de reacţia Guvernului, BNS va continua acţiunile de protest, conform calendarului deja anunţat, respectiv organizarea a cel puţin 10 manifestaţii de stradă la nivel local, în intervalul 30.10 – 10.11.2017 şi a unui miting de amploare în Bucureşti.

Reamintim că săptămânile trecute au protest, nemulţumiţi de transferul contribuţiilor salariale, şi reprezentanţii Cartel Alfa, precum şi SANITAS, cei din urmă având şi o serie de alte revendicări.