Transformă ziua de astăzi într-una pe care să o ţii minte (I)

.
. (pixabay.com)

Ziua de ieri practic nu mai există şi ziua de mâine încă nu a sosit. Aşa că, dacă stai să te gândeşti bine, astăzi este singura zi pe care o ai de trăit acum…ziua care de fapt contează cel mai mult.

Mai jos ai câteva modalităţi prin care poţi să transformi ziua de astăzi într-una memorabilă:

Încearcă ceva cu totul nou

Lucrurile diferite pe care le faci adaugă o anumită savoare vieţii. Poţi să vezi ceva sau să faci ceva anume de foarte multe ori însă nimic nu se compară cu momentul în care-l faci sau vezi pentru prima dată. De obicei, experienţele pe care le avem pentru prima dată au tendinţa să-şi lase amprenta asupra noastră. Aşa că ce mai aştepţi? Adaugă savoare vieţii tale!

Îmbogăţeşte-ţi viaţa cu experienţe reale

Avem cele mai frumoase amintiri în urma experienţelor de viaţă prin care trecem. Aşa că închide televizorul sau PC-ul şi ieşi afară. Interacţionează cu lumea, apreciază natura şi observă acele lucruri simple pe care ţi le oferă viaţa. Şi în timp ce faci asta, observă evenimentele care ţi se dezvăluie în faţa ochilor.

Ocupă-ţi timpul cu ceva ce este important pentru tine

Alocă timp unui proiect care joacă un rol semnificativ în viaţa ta sau începe să te ocupi de ceva ce-ai vrut să faci de foarte mult timp, însă nu ai apucat, până acum. Viaţa este scurtă şi astăzi este ziua cea mai potrivită să treci la acţiune.

Autodepăşeşte-te în mod constant

Învaţă ceva nou. Fii creativ. Construieşte ceva de la zero, chiar dacă nu este ceva foarte important. Meditează mai mult decât ai făcut-o ultima dată. Tratează limitele ca orizonturi; ce se află dincolo de orizont?

Concentrează-te să faci mai puţin dar mai bine

Ia-o uşor. Acordă o atenţie sporită lucrurilor pe care le faci. Evită să te joci cu timpul tău şi să-l acorzi unor lucruri pe care oricum o să le uiţi cu uşurinţă. În loc să faci asta, concentrează-te pe câteva lucruri care au un impact pozitiv în viaţa ta, pe termen lung.

Când apare o ocazie neaşteptată, pune mâna pe ea

Oricât de mult ai încerca, este practic imposibil să planifici totul în viaţa ta. Din câte am observat, cele mai mari oportunităţi vor bate la uşă atunci când te aştepţi mai puţin. Doar caută să-ţi exersezi flexibilitatea şi spontaneitatea şi spune “da” atunci când apare o situaţie neaşteptată care ştii că va contribui în viaţa ta într-un mod pozitiv.

Termină un proiect/task important care aşteaptă de mult să fie dus până la capăt

Astăzi este ziua perfectă să termini ceea ce ai început. Puţine senzaţii îţi oferă acea satisfacţie pe care o primeşti, atunci când ai dat jos de pe umeri greutatea cu care te apasă o sarcină veche.

Imortalizează-ţi ziua

Poţi să faci multe fotografii sau să ţii un jurnal. Notează ceea ce s-a întâmplat astăzi pentru a ţine minte lecţiile prin care ai trecut şi care ţi-ar putea fi folositoare şi altădată. Peste ceva vreme vei privi înapoi la aceste fotografii şi la acest jurnal şi-ţi vor reaminti de lecţiile preţioase pe care le-ai învăţat.

Adoptă oricare dintre metodele de mai sus sau poate chiar mai multe. Ne vedem în partea a doua a acestui articol…

Printre surse: marcandangel.com, lifehack.org şi lifehacker.com

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură