Tribunal din Missouri condamnă un braconier să vizioneze "Bambi" o dată pe lună

Scenă din "Bambi"
Scenă din "Bambi" (WALT DISNEY COMPANY)

Un braconier din Missouri, care a ucis sute de cerbi, a fost condamnat la un an de închisoare de o instanţă printr-o hotărâre judecătorească neobişnuită, ce include, de asemenea, să vizioneze desenele animate "Bambi" cel puţin o dată pe lună, pentru a-l determina pe acuzat să nu mai ucidă.

Departamentul de Conservare din Missouri (Statele Unite) l-a descris ca fiind "unul dintre cele mai mari cazuri" de braconaj de cerbi din istoria statului american, rolul principal avându-l familia Berry, care a ucis sute de cerbi, majoritatea pe timp de noapte.

David Berry şi cei doi fii ai săi, David Berry Jr. şi Kyle Berry, ieşeau la vânatoare în pădure pe timp de noapte. Făceau în scopuri economice, iar capetele şi coarnele cerbilor erau considerate trofee.

Procurorul judeţului Lawrence, Don Trotter, estimează că ei ar fi ucis "sute de căprioare într-un interval de trei ani".

Pe lângă sentinţa cu închisoarea, acuzaţii au fost amendaţi şi li s-au retras permisele de vânătoare şi pescuit, iar pentru David Berry Jr., care fusese deja condamnat anterior pentru un delict cu arme, judecătorul Robert George a adăugat în hotărâre şi o condiţie specială.

Acesta va trebui să vadă „Bambi“ o dată pe lună în timpul şederii în închisoare, cu prima vizionare înainte de 23 decembrie, potrivit publicaţiei Springfield News-Leader, informaţie preluată de mass-media americană.

Cea mai emblematică scenă din "Bambi" este moartea mamei micuţului cerb, ucisă de un braconier.

Mai multe informaţii: AP News