Tribunalul Bucureşti pune sechestru pe averea oficială a lui Nicuşor Constantinescu

Nicuşor Constantinescu
Nicuşor Constantinescu (sursa imagine: Facebook)

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au dispus, vineri, instituirea sechestrului asigurator pe toate bunurile menţionate în ultima declaraţie de avere a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

Măsura este dispusă în vederea recuperării eventualului prejudiciu cauzat statului de Constantinescu în dosarul în care acesta este acuzat că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, informează Mediafax.

La rândul său, avocatul baronului PSD de Constanţa a cerut recuzarea magistratului care judecă dosarul.

Nicuşor Constantinescu a fost deferit justiţiei în acest dosar în luna mai, sub acuzaţia abuz în serviciu, alături de el fiind judecat şi directorul RAJDP Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu, pentru aceleaşi acuzaţii, după ce niciunul dintre cei doi nu s-a supus controlului Curţii de Conturi.

Instanţa se va pronunţa cu privire la acest aspect în 31 octombrie, mai informează sursa citată.

Amintim că pe 4 septembrie, Tribunalul Constanţa a decis arestarea preventivă a lui Nicuşor Constantinescu. Mandatul nu a putut fi adus la îndeplinire, baronul de Constanţa aflându-se în prezent în SUA, teoretic, la tratament.

Constantinescu a trimis în ţară seturi de documente din care să rezulte că e prea bolnav pentru a se întoarce în România spre a fi judecat, însă în presă au apărut înregistrări video care îl arată pe baronul de Constanţa relaxându-se la terase, fumând sau făcând cumpărături în hipermarketuri.

Baronul de Constanţa a fost trimis în judecată de procurorii DNA în trei dosare penale, unul în care este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, în altul că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în al treilea este acuzat că a decis atribuirea ilegală de terenuri.