Tricolor imens arborat în faţa Guvernului; deputaţii şterşi din lista invitaţilor

(photos.com)

Cu ocazia Zilei Drapelului de Stat al Republicii Moldova, care s-a sărbătorit la 27 aprilie, un imens Tricolor a fost arborat în faţa Guvernului. După ridicarea Tricolorului, în aer au fost lansate baloane în culorile tricolorului şi porumbei.

La ceremonia de arborare au fot prezenţi oameni de frunte ai ţării, parlamentari, membri ai Guvernului, feţe bisericeşti, veterani ai războiului de pe Nistru, elevi, profesori, oameni ai culturii precum şi cetăţeni simpli.

Cei prezenţi la evenimentul de amploare au ţinut discursuri. Printre aceştia, îl menţionăm pe primul ministru Vlad Filat, primul preşedinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, oameni de cultură şi liceeni.

Primul Preşedinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur a menţionat, în discursul său, că declararea Tricolorului Drapel de Stat acum 22 de ani nu a fost un moft, ci un răspuns la solicitările cetăţenilor. Potrivit spuselor sale, Tricolorul era purtat de oameni în timpul manifestaţiilor publice din 1989-1990 şi anume oamenii au cerut ca acesta să fie declarat Drapel de stat.

Premierul Vlad Filat a declarat că evenimentul din 27 aprilie este un nou început pentru toţi şi a îndemnat cetăţenii să-şi iubească şi mai mult ţara şi compatrioţii. El s-a arătat convins că majoritatea populaţiei crede în Republica Moldova şi în viitorul ei.

Premierul a mai anunţat că, în 2012, în cele mai înalte trei locuri din Moldova vor fi arborate, de asemenea, drapele de dimensiuni impunătoare.

De la ceremonia de arborare a drapelului de stat pe pilonul din faţa sediului Guvernului, desfăşurată cu ocazia Zilei Tricolorului, însă au lipsit multe alte oficialităţi de prim rang în stat. Nu s-a aflat printre invitaţi nici primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă.

În timpul ceremoniei, edilul s-a aflat în public şi abia după terminarea acesteia s-a apropiat, de unul singur, de pilonul instalat în faţa sediului Executivului, unde a depus un buchet de flori informează 24h.md.

Între invitaţii de onoare nu au fost văzuţi nici preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, aflat într-o vizită oficială peste hotare, preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, vicepreşedintele Legislativului Vlad Plahotniuc, preşedintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, şi liderul PL, Mihai Ghimpu, deoarece nu au fost invitaţi de către Vlad Filat. Ultimul a menţionat că evenimentul a fost unul strict guvernamental.

Amintim că Ziua Drapelului a fost instituită la 27 aprilie 1990. În acea zi, politicianul Gheorghe Ghimpu, fondatorul Mişcării de eliberare naţională, a scos de pe clădirea Parlamentului drapelul sovietic, înlocuindu-l cu Tricolorul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe