Trump dat în judecată pentru că refuză să publice registrul vizitelor de la Casa Albă

Trei organizaţii au intentat procese împotriva Administraţiei preşedintelui Donald Trump pentru că nu a publicat registrul vizitelor de la Casa albă.
Preşedintele american Donald Trump, 16 februarie 2017
Preşedintele american Donald Trump, 16 februarie 2017 (Mario Tama/Getty Images)

Potrivit The Hill, procesele au fost intentate împotriva Departamentului Securităţii Interne de către National Security Archive, Citizens for Responsibility and Ethics în Washington (CREW) şi Knight First Amendment Institute de la Universitatea Columbia, după ce administraţia Trump a evitat să publice registrele în urma mai multor cereri făcute pe baza legii FOIA (Freedom of Information Act).

“Am sperat că Administraţia Trump va urma precedentul stabilit de administraţia Obama şi va continua să publice registrele vizitelor dar, din păcate, nu s-a întâmplat aşa”, a susţinut într-o declaraţie Noah Bookbinder, director executiv al CREW.

“Ţinând cont de numeroasele probleme văzute în această Casă Albă – cu conflicte de interese, influenţa exterioară şi potenţiale încălcări ale eticii – transparenţa este mai importantă ca niciodată. Aşadar, nu am avut de ales decât să intentăm proces”.

“Preşedintele Obama a publicat în mod regulat datele pe care le doream, fără a fi afectat privilegiul prezidenţial, şi aceste informaţii sunt esenţiale pentru misiunea Serviciului Secret şi, astfel, datele agenţiei sunt în mod clar supuse FOIA”, a susţinut Tom Blanton, directorul National Security Archive, într-o declaraţie.

Administraţia Obama a început să publice registrele vizitelor la Casa Albă în septembrie 2009, dar numai după ce CREW a intentat mai multe procese, în care a cerut datele respective.

În mod ironic, registrele Casei Albe sub Obama au ajuns să joace un rol în alegerile prezidenţiale americane de anul trecut, după ce a ieşit la iveală faptul că Robert Creamer, care a fost surprins într-un material al Project Veritas recunoscând că a organizat scheme de manipulare a alegerilor în favoarea democratei Hillary Clinton, a vizitat Casa Albă de peste 200 de ori în timpul administraţiei preşedintelui Barack Obama.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe