Trump numeşte “act de trădare” un articol al NYT privind activitatea cibernetică americană în Rusia

Preşedintele american Donald Trump
Preşedintele american Donald Trump (Getty Images)

Preşedintele american Donald Trump a criticat dur publicaţia The New York Times (NYT) pentru publicarea unui articol în care susţine că SUA a amplificat incursiunile digitale în reţeaua de electricitate a Rusiei, potrivit RFE/RL.

În mesaje postate sâmbătă pe Twitter, Trump a afirmat că informaţiile publicate sunt false, iar reporterii sunt “laşi” şi "inamici ai poporului".

“Acesta este un act efectiv de Trădare din partea unui ziar cândva deosebit care este atât de disperat să publice un articol, orice fel de articol, chiar dacă are un efect negativ asupra ţării noastre”, a scris liderul american.

NYT a precizat că acuzaţia făcută de Trump este periculoasă, adăugând că le-a spus unor oficiali americani despre articol înaintea publicării şi că nu au fost meníonate probleme legate de securitatea naţională.

În articolul NYT, care a citat actuali şi foşti oficiali guvernamentali anonimi, NYT a susţinut că SUA şi-a intensificat incursiunile cibernetice pentru a afecta reţeaua de electricitate a Rusiei ca răspuns la presupusul amestec al acesteia în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016 şi pentru a descuraja activităţile cibernetice viitoare ale Moscovei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe