Trump speră ca SUA să nu intre în război cu Iranul

Preşedintele american Donald Trump
Preşedintele american Donald Trump (Olivier Douliery/Pool/Getty Images)

Preşedintele american Donald Trump a declarat joi că speră ca SUA să nu se îndrepte spre un război cu Iranul, înaintea unei întâlniri cu preşedintele elveţian Ueli Maurer, a cărui naţiune a reprezentat un canal diplomatic între Teheran şi Washington, potrivit Reuters.

Tensiunile americano-iraniene s-au amplificat în ultimele zile, generând temeri tot mai mari privind izbucnirea unui potenţial conflict între SUA şi Iran. Temerile au fost intensificate şi de faptul că SUA şi-a retras o parte din personalul său diplomatic din ambasada din Bagdad.

Elveţia - o ţară neutră - a fost istoric o punte între SUA şi Iran, între cele două neexistând niciun fel de relaţii diplomatice.

Publicaţia americană The Washington Post, citând oficiali americani anonimi, a raportat miercuri seară că Trump preferă o rută diplomatică cu Iranul şi discuţii directe cu liderii săi. Totuşi, oficialii au susţinut că sunt îngrijoraţi că unii dintre consilierii prezidenţiali promovează ideea războiului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe