Tudorel Toader, faţă în faţă cu "reacţiunea". Neagă că fiul său ar fi fost angajat pe pile la Universitatea A.I. Cuza

Ministrul Justiţiei neagă că fiul său ar fi fost angajat pe un post de asistent universitar după un “concurs-şmen”. Potrivit lui Toader, fiul său a luat concursul pe bune.
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei),
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei), (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, răspunde pe pagina sa de Facebook "afirmaţiilor tendenţioase, promovate în spaţiul public" despre angajarea fiului său pe un post de asistent universitar la Facultatea de Drept a Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi. Explicaţiile lui Toader vin la scurt timp după ce presa a scris că senatul Universităţii Al. I. Cuza a schimbat metodologia de angajare cu o lună înainte să fie scos la concurs postul ocupat de fiul ministrului.

În replică, Tudorel Toader susţine că fiul său a îndeplinit criteriile de concurs, lucru care poate fi observat pe pagina de internet a Universităţii.

"Faţă de afirmaţiile tendenţioase, promovate în spaţiul public, înţeleg să fac următoarele precizări:

1. Ionuţ Alexandru Toader este notar public începând din 2011, asistent universitar la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Petre Andrei din Iaşi, începând din 2013 şi doctor în drept penal, din 2016.
2. Postul de asistent universitar, scos la concurs, a fost publicat în Monitorul Oficial al României.
3. Prin modificarea regulamentului de concurs a fost introdus un filtru suplimentar, pentru verificarea îndeplinirii criteriilor specifice, cu specială referire la doctoratele interdisciplinare.
4. Îndeplinirea criteriilor de concurs poate fi observată pe pagina de internet a Universităţii.
5. Pentru ocuparea postului de asistent universitar este necesar titlul ştiinţific de doctor în domeniul drept!", scrie ministrul pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că potrivit 7est.ro, senatul Universităţii Al. I. Cuza a schimbat metodologia de angajare cu o lună înainte să fie scos la concurs postul pentru care a concurat de unul singur Ionuţ Alexandru Toader.

Potrivit sursei citate, fiul ministrului Justiţiei s-a putut prezenta la concurs, doar pentru că Senatul Universităţii a modificat exact paragraful care îl împiedica să participe la examen. Astfel, Toader jr. este doctor în Drept Penal, dar pentru a ocupa funcţia trebuia să deţină doctorat în Drept Civil.

"Angajarea lui Ionuţ Alexandru Toader la Facultatea de Drept a fost făcută la momentul potrivit, deoarece tatăl acestuia este suspendat din funcţia de rector pe durata exercitării mandatului de ministru. Astfel au fost fentate regulamentele universităţii care interzic angajarea rudelor celor aflaţi în funcţii de conducere decizionale. 7Est prezintă documente care dovedesc că fiul ministrului-rector a fost favorizat", arată sursa citată.