Tudorel Toader nu se lasă: Vom sesiza CCR cu privire la refuzul lui Iohannis de revocare a şefei DNA

Guvernul va sesiza Curtea Constituţională cu privire la refuzul preşedintelui de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA, a anunţat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la scurt timp după ce Klaus Iohannis şi-a anunţat decizia în cazul Kovesi.
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei),
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei), (Florin Chirila/Epoch Times)

Imediat după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că nu va da curs cererii de demitere a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat luni, pe pagina sa de socializare, că va sesiza Curtea Constituţională în acest caz.

"În condiţiile în care Preşedintele României nu are abilitarea legală şi nici competenţele funcţionale de evaluare a activităţii profesionale şi manageriale desfăşurate de procurorul şef al DNA;

În condiţiile în care argumentele care au stat la baza declanşării procedurii de revocare au devenit mai actuale şi mai consistente;

Văzând legislaţia aplicabilă în acest domeniu;

Valorificând jurisprudenţa instanţei de contencios constituţional,

Vom sesiza Curtea Constituţională cu privire la refuzul Preşedintelui de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA!", a scris Tudorel Toader.

Reamintim că preşedintele Iohannis a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Cotroceni, că nu va da curs cererii de revocare a şefei DNA formulate de Tudorel Toader.

Potrivit şefului statului, argumentele prezentate de ministrul Justiţiei pentru a justifica revocarea nu sunt convingătoare. Astfel, unele dintre motivele care fundamentează propunerea de revocare utilizează date şi informaţii care fie nu sunt pertinente, fie exced perioada anunţată de minsitru ca fiind evaluată. Unele rapoarte ale Inspecţiei Judiciare, hotărâri ale Consiliului Suprem al Magistraturii sau decizii ale CCR au fost intepretate şi valorificate de ministrul Justiţiei într-un sens cel puţin diferit faţă de conţinutul lor, a susţinut Iohannis.

Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne