Tudose, anunţ important pentru mediul de afaceri: Va fi lansată o nouă formă a TVA Split

Măsura Split TVA nu se va mai aplica pentru toate firmele, ci doar pentru cele aflate în insolvenţă, faliment, cele care înregistrează datorii în plata TVA, companiile cu capital de stat, a anunţat premierul Mihai Tudose.
Mihai Tudose(Prim-ministru),
Mihai Tudose(Prim-ministru), (Florin Chirila/Epoch Times)

Premierul Mihai Tudose a discutat cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Patronatului Român (UNPR) despre modificarea mecanismului de plată defalcată a TVA, reiese dintr-un comunicat remis luni de Guvern în urma întrevederii.

Prim-ministrul a precizat că măsura split TVA va fi modificată şi flexibilizată în dezbaterile din Parlament, în concordanţă cu propunerile rezultate din discuţiile cu reprezentanţii mediului de afaceri. Mai exact, colectarea defalcată a TVA nu se va mai aplica pentru toate firmele începând cu 2018, ci doar pentru cele aflate în insolvenţă, faliment, cele care înregistrează datorii în plata TVA, companiile cu capital de stat.

"Vom veni în scurt timp cu o nouă formă a colectării defalcate a TVA, care va răspunde solicitărilor formulate în această perioadă de reprezentanţii mediului de afaceri", a subliniat Tudose.

Reprezentanţii UNPR au salutat decizia Guvernului de a amenda mecanismul de colectare diferenţiată a TVA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne