Tudose: Cred că şi pedeapsa cu moartea e puţin pentru cine nenoroceşte un copil, că îi vezi zâmbind

Pe fundalul revoltei declanşate în spaţiul public de cazul poliţistului-pedofil, premierul Mihai Tudose a afirmat că, în opinia lui, pentru anumite infracţiuni şi pedeapsa cu moartea "este puţin".
Mihai Tudose(Prim-ministru),
Mihai Tudose(Prim-ministru), (Florin Chirila/Epoch Times)

Şi pedeapsa cu moartea este puţin pentru cine nenoroceşte un copil, sau pentru cine ia o viaţă, a declarat miercuri seară, la Antena 3, prim-ministrul Mihai Tudose.

"O să fiu mai non-european şi probabil că o să mă coste foarte mult ceea ce vă spun acum, dar îmi asum. Eu cred că şi pedeapsa cu moartea pentru anumite infracţiuni este puţin - pentru cine nenoroceşte un copil, pentru cine ia o viaţă, că îi vezi zâmbind. Şi mai e ceva, tragedia mare este când îl vezi că este recidivist, că a mai comis-o o dată şi l-au prins şi l-au trimis la puşcărie şi după trei ani a făcut-o iar. Este inacceptabil aşa ceva, inacceptabil! (...) Hai măcar să stabilim că pentru lucruri de genul ăsta, închisoarea pe viaţă e partea cea mai dulce", a precizat Tudose, citat de Agerpres.

Premierul a atras atenţia că politica mondială este însă împotriva injecţiilor letale.

"Nu înţeleg de ce trebuie să plătim noi, contribuabilii... Dar, repet, ştiu că o să mă coste foarte mult chestia asta, că politica mondială e să nu mai facem injecţii letale. Dar nici să închidem ochii la nişte monştri şi să fim umani. (...) Nu poate să fie om unul care face aşa ceva. Bătrâni călcaţi în picioare şi omorâţi pentru zece lei din pensie, copii abuzaţi în lift. Dumnezeule mare! (...) Hai să fim umani cu cei care sunt oameni", a punctat Tudose.