Tudose: Deficitul bugetar este de sub 3%

Premierul român Mihai Tudose
Premierul român Mihai Tudose (Getty Images)

Prim-ministrul Mihai Tudose susţine că deficitul bugetar pe anul 2017 este de sub 3% şi nicidecum peste 4%.

"Deficitul pe anul acesta este sub 3, şi la anul tot sub 3. Îmi permiteţi să comentez ce ştiu eu, nu ce ştiţi dumneavoastră. Este sub 3 — 2,97 pe 2017, şi tot aşa pe 2018 este bugetul prognozat", a declarat Tudose, citat de Agerpres.

Întrebat dacă este nemulţumit de ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, premierul a negat.

"Nu, nu este adevărat, ci dimpotrivă. Nu intenţionăm (să îl schimbe din funcţie - n.r.). Guvernamental nu, politic nu", a precizat Tudose.

La rândul său, liderul PSD Liviu Dragnea a afirmat că Ionuţ Mişa este un ministru bun.

"Am înţeles că am avut o întâlnire de taină luni seara. Am avut o zi întreagă, vreo 18 ore de discuţii pe buget şi împreună cu domnul Mişa. N-a fost niciun conflict între noi, sau între premier şi dl. Mişa. E un ministru bun care munceşte şi va avea rezultate bune", a punctat Dragnea.

Reamintim că, potrivit datelor ajustate sezonier publicate de institutul european de statistică, ţara noastră a înregistrat un deficit bugetar de 4,1% din Produsul Intern Brut pe trimestrul al doilea, cel mai mare din UE. Mai mult, Eurostat a revizuit şi estimarea făcută pentru trimestrul I, de la 3,2% cât era iniţial la 3,6%.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne