Tudose, despre Carmen Dan: "Dacă un ministru îşi permite să mă mintă, nu mai am ce să lucrez cu ea!"

Dacă ministrul de Interne va fi lăsată să demisioneze, o va face, a opinat Tudose, declarându-se nemulţumit că Dan l-am minţit în legătură cu înlocuirea şefului Poliţiei Române.
Mihai Tudose(Prim-ministru),
Mihai Tudose(Prim-ministru), (Florin Chirila/Epoch Times)

Premierul Mihai Tudose a declarat miercuri, la Antena 3, că nu poate munci cu un ministru care a minţit şi că va accepta demisia lui Carmen Dan, dacă aceasta şi-o va da. Concret, Tudose a acuzat-o pe Carmen Dan că l-a minţit în legătură cu situaţia privind înlocuitorul şefului Poliţiei Române.

"Şeful Poliţiei a fost înlocuit. Aveam o propunere. Am aflat că acel domn nu doreşte şi refuză, nu puteam să demit pe cineva şi să las Poliţia necondusă. Supărarea mea faţă de ministrul de Interne este următoarea. Am întrebat-o dacă e adevărat că refuză şi mi-a spus că nu. La prânz l-am sunat pe domnul chestor (n.r.: Cătălin Ioniţă) să îl întreb eu. Dialogul a fost cam aşa: "Sunt premierul, doriţi această funcţie?" şi mi-a spus "Domnule premier, permiteţi să raportez: M-am prezentat cu un raport la doamna ministru în care i-am spus că refuz, de atunci stau în antecameră, mi-a zis să aştept". Dacă un ministru îşi permite să mă mintă, nu mai am ce să lucrez cu ea. Domnia sa şi-a manifestat intenţia de luni şi i-am spus că accept demisia dacă şi-o dă. Dacă va fi lăsată şi-o va da", a declarat Tudose.

În ceea ce priveşte solicitarea de demitere a şefului Poliţiei Române, Tudose a precizat că aşteaptă ca în maximum o săptămână şeful IGPR, Bogdan Despescu, să îi prezinte un raport pe tema cazului poliţistului pedofil precum şi un set de măsuri privind remedierea situaţiei din Poliţia Română şi a precizat că în caz contrar va vorbi "cu noul şef al Poliţiei".

"Am solicitat de luni dimineaţă doamnei ministru o anchetă oficială şi un raport oficial. Raportul oficial a fost gata astăzi dimineaţă. Astăzi dimineaţă a venit cu el domnul Despescu (...) Lucrurile sunt complicate (...) I-am solicitat domnului Despescu ca, în maxim o săptămână, (...) să vină cu două tipuri de rezultate. Vinovaţii şi responsabilii - (...) deferiţi organelor competente, începând de la colegii de tură, care două zile au stat cu poza în buzunar sau pe torpedoul maşinii şi n-au fost în stare să-şi recunoască colegul, ajungând până la şefii ierarhici, care ar fi trebuit să ştie că respectivul a mai fost cercetat în diverse dosare (...) Ăştia trebuiau primii daţi afară. Dăm afară şeful Poliţiei, am înţeles. Eu nu am spus că nu accept demiterea domniei sale, dar stai întâi să vedem cu ce vine, pentru că raportul acela trebuie pus în practică de cineva", a declarat Tudose, citat de Agerpres.

Raportul va fi făcut public, a precizat premierul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne