Tudose, "mâhnit" de "denigrările" unui europarlamentar român. Dragnea promite represalii

Liviu Dragnea susţine că se va adresa instituţiilor statului, după ce un europarlamentar român l-a supărat pe Mihai Tudose cu declaraţii urâte, denigratoare "la adresa Guvernului, a României."
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul PSD, Liviu Dragnea a anunţat miercuri seară că premierul Tudose - recent întors de la Bruxelles - este foarte mâhnit" de afirmaţiile denigratoare făcute de un europarlamentar român şi că l-a "rugat" pe premier să treacă peste asta, relatează Mediafax. Mai mult, Dragnea nu se va rezuma la calmarea mâhnirii lui, ci cum nu demult a anunţat că "nu va mai întoarce celălalt obraz", va sesiza instituţiile statului.

"De data asta nu o să stau fără să reacţionez, se lucrează, se lucrează serios la documente şi vor fi, într-adevăr, sesizate instituţiile statului, pentru că se face mult prea mult rău. Vorbeam în seara asta cu premierul Tudose şi era pe de-o parte mulţumit pentru că a avut întâlniri bune la Bruxelles, chiar foarte bune, dar pe de altă parte era mâhnit şi era firesc să fie mâhnit pentru că, chiar în timpul în care avea întâlniri, un europarlamentar de acolo dădea interviuri foarte urâte, denigratoare la adresa Guvernului, la adresa României, iar aşa ceva să ştiţi că nu face nimeni, nicăieri", a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la România TV.

Dragnea a mai declarat că l-a îndemnat pe Mihai Tudose să treacă peste acest lucru.

"L-am rugat pe premier să treacă peste asta, să înţeleagă că este o perioadă peste care eu sper că vom trece, pentru că în nicio ţară acest tip de atitudine a unor instituţii nu a durat foarte mult, nu a durat. La un moment se închide această atitudine, cei care au greşit în acele perioade au plătit şi au plătit dur şi ţara respectivă a revenit la normalitate", a spus liderul PSD.

Declaraţiile lui Dragnea vin în contextul în care, pe fundalul vizitei lui Tudose la Bruxelles, europarlamentarul Siegfried Mureşan a remarcat că "suntem oficial copilul-problemă al Uniunii Europene, niciunul dintre preşedinţii instituţiilor europene nu a acceptat să iasă în conferinţă comună cu prim-ministrul Guvernului României, Mihai Tudose".

"Acesta (Mihai Tudose - n.r.) s-a văzut nevoit să ţină singur conferinţa de presă din subsolul Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană. Este un lucru nemaivăzut pentru un prim-ministru al unui stat membru al Uniunii Europene", a remarcat Siegfried Mureşan.