Tudose promite să pună pe picioare Institutul Cantacuzino: Costă 50 de milioane de euro. Nu e un capăt de ţară

Premierul Mihai Tudose şi-a asumat ca proiect personal "revigorarea şi reinventarea" Institutului Cantacuzino, "să producem şi noi vaccinurile noastre".
Mihai Tudose(Prim-ministru),
Mihai Tudose(Prim-ministru), (Florin Chirila/Epoch Times)

Costurile pentru ca Institutul Cantacuzino să fie pus pe picioare se ridică la aproximativ 50 de milioane de euro, însă suma nu reprezintă "un capăt de ţară", a declarat, în cadrul unui interviu acordat Radio România Actualităţi, prim-ministrul Mihai Tudose.

"Costurile sunt în jur de 50 de milioane de euro, ceea ce la nivel de ţară nu este o sumă care să creeze probleme. Nu e un capăt de ţară, dimpotrivă. Problema este că nu putem să cumpărăm peste noapte cu banii aceştia, că dacă ar fi un magazin unde să cumpărăm mâine un institut, o fabrică de vaccinuri, am face-o. Trebuie să parcurgem nişte etape", a precizat Tudose.

Potrivit premierului, prima etapă este numirea unui nou manager la Institutul Cantacuzino.

"Prima etapă - numirea unui nou manager, fiindcă înţeleg că echipa de acum este cumva autoarea, cu ghilimele sau fără, a situaţiei în care ne aflăm sau coautoare, fiindcă eu mă aşteptam ca, ştiu eu, chiar din prima zi să vină, să mă trezesc cu ei la Guvern, spunând că n-au găsit înţelegere până acum şi uite ceea ce doresc ei să facă şi uite de ce au nevoie. Nu i-am găsit, ba dimpotrivă, nu prea am găsit pe nimeni ţipând pe această temă", a punctat Tudose.

Premierul a explicat că, alături de legea vaccinării, şi-a asumat ca proiect personal şi reinventarea Institutului Cantacuzino.

"Mi-am asumat şi ca proiect al Guvernului, dar şi ca proiect personal revigorarea şi reinventarea Institutului Cantacuzino, să producem şi noi vaccinurile noastre, apoi ele să fie distribuite, iar medicii să-şi facă efectiv treaba. Nu se poate să avem judeţe cu un procent de sub 50% dintre copii vaccinaţi. Este absolut incredibil", a precizat Mihai Tudose.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne