Tudose, taxat dur de sindicaliştii din penitenciare: "Sunt 4.000 de beneficiari ai graţierii mascate. Câţi sunt violatori şi pedofili?"

Cel puţin 200 de infracţiuni sexuale au fost recompensate de curând cu libertate anticipată, reamintesc sindicaliştii din penitenciare, în contextul în care Tudose a criticat miercuri clemenţa faţă de anumite tipuri de infracţiuni.
Mihai Tudose
Mihai Tudose (Mihut Savu / Epoch Times)

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor îl taxează pe premierul Tudose după ce, în contextul scandalului pedofilului din lift, acesta a declarat că pentru unii infractori "este prea puţin şi pedeapsa cu moartea".

"Sunt aproape 4.000 de beneficiari ai graţierii mascate, conform Administraţiei penitenciarelor! Câţi sunt violatori şi pedofili? Câţi vor viola din nou şi se vor întoarce în penitenciar? Câte victime vor face? (...) Acest pedofil va beneficia de o reducere cu 1/5 a viitoarei pedepse pentru că avem în vigoare o lege adoptată de Parlamentul României la propunerea Guvernului României prin ministrul Justiţiei. Contează!?", transmit reprezentanţii FSANP, potrivit comunicatului de presă remis Epoch Times.

“Eu o să fiu mai non-european, dar îmi asum. O să mă coste scump. Eu cred că şi pedeapsa cu moartea e puţin. Pentru cei care nenorocesc un copil, care iau o viaţă. Îi vezi zâmbind. Pentru unii închisoarea pe viaţă e cel mai dulce. Ştiu că o să mă coste mult. Pentru că politica mondială e împotriva injecţiilor letale.... Nu poate să fie om cel care face aşa ceva. Bătrâni ucişi pentru 10 lei, copii abuzaţi în lift. Ce te faci când ţi se întâmplă ţie, în familie? Nu te duci după topor? Hai să fim umani cu cei care sunt oameni. După patru ani o ia de la capăt. Cum Doamne iartă-mă să greşeşti cu aşa ceva??", a declarat miercuri seara Tudose, la Antena 3.

Redăm integral comunicatul prin care FSANP a comentat aceste declaraţii.

"Unde-au dispărut prietenii infractorilor?

Se vor fi dus să-i caute pe amicii deţinuţilor!? Ăia îngrijoraţi de condiţii de detenţie. Îi ştiţi! Îi vedeam zilnic miorlăind pe la televiziuni şi pe internet. Dar, între timp, s-a rezolvat şi, cum mai sunt rezolvări (a se citi legi pentru gratificarea infractorilor) în curs, s-a făcut linişte.

Brusc şi amnezic, prim-ministrul României vorbeşte de pedepse cu moartea, e drept că şi asta e o formă care în cele din urmă evită puşcăria, iar foşti puşcăriaşi se exprimă cu privire la caznele la care-o să fie supus un oarecare viitor deţinut.

Ca să vezi!? Niciun talkshow lăcrimos în apărarea omului-infractor!? Nicio străfulgerare a relativităţii vinovăţiei într-un sistem al justiţiei umane, uneori imperfectă!?

Chiar nu-şi mai aminteşte nimeni despre ceilalţi, exact că sub-umanul despre care discutăm zilele astea, iertaţi prin lege, aşa ca să intre la număr şi prietenii politicieni şi oameni de afaceri cu statul!?

Opinia publică, mare consumatoare de smiorcăieli ipocrite, n-are nicio zbatere se pare că mult mai mulţi cetăţeni infractori, cu fapte la fel de reprobabile, au fost iertaţi politic, vor face alte victime şi se vor întoarce în puşcărie.

Sunt aproape 4.000 de beneficiari ai graţierii mascate, conform Administraţiei penitenciarelor! Câţi sunt violatori şi pedofili? Câţi vor viola din nou şi se vor întoarce în penitenciar? Cate victime vor face?

Aveţi idee domnule prim-ministru!? Aveţi idee domnule ministru al Justiţiei!? Să fie cel puţin 200 de infracţiuni sexuale pe care le-aţi recompensat de curând cu libertate anticipată!? Sau, ştiu că veţi fi surprins, să fie chiar mai mulţi? Dar, tâlharii!? Dar, criminalii!? Dar, corupţi!? Dar, ceilalţi!?

PS. Acest pedofil va beneficia de o reducere cu 1/5 a viitoarei pedepse pentru că avem în vigoare o lege adoptată de Parlamentul României la propunerea Guvernului României prin ministrul Justiţiei. Contează!?"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne