Turcan: Toader, sută la sută servil şefilor de partid. PSD-ALDE promovează legi care favorizează infractorii

PNL şi USR au depus moţiunea simplă împotriva ministrului Tudorel Toader ca reacţie la "asaltul împotriva justiţiei" pe care l-a declanşat PSD-ul lui Liviu Dragnea, a transmis fosta şefă a liberalilor Raluca Turcan.
Raluca Turcan
Raluca Turcan (Florin Chirila/Epoch Times)

Comportamentul ministrului PSD Tudorel Toader este comportamentul unui om sută la sută servil şefilor de partid, un om care, din nefericire, a abandonat o carieră universitară, o imagine profesională pe care şi-o crease şi se comportă ca un executant rapid al ordinelor lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, a acuzat marţi, în faţa presei, liderul deputaţilor liberali Raluca Turcan, la scurt timp după ce PNL şi USR au depus împreună o moţiune simplă pe justiţie.

"Demisia ministrului Justiţiei este prima care ar trebui să vină pentru că deja s-a decredibilizat, deja ministrul Justiţiei nu mai poate să ofere nişte răspunsuri credibile legate de ceea ce vrea să facă în justiţie pentru că a început exact cu ceea ce îi preocupă pe şefii de partid ai domniei sale. Nu este o noutate pentru nimeni intenţia PSD de a pune mâna pe justiţie. Toate modificările pe care PSD-ALDE le intenţionează la adresa legilor Justiţiei sunt antieuropene şi antinaţionale, sunt legi care favorizează infractorii, sunt legi care intenţionează să permită ca dosarele din justiţie, acţiunea procurorilor să fie stabilite la partid", a declarat Raluca Turcan, citată de Agerpres.

Fost şefă a liberalilor a explicat că, prin această moţiune simplă, PNL şi USR intenţionează să-l determine pe ministrul Tudorel Toader să facă dezbateri reale pe legile Justiţiei şi nu simulacre.

"Nu ne bazăm pe bunul simţ al domnului Tudorel Toader. Acesta s-a pierdut în momentul în care Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, refuză să pună în practică decizii ale Curţii Constituţionale semnate de Tudorel Toader, judecător al Curţii Constituţionale", a precizat Raluca Turcan, adăugând că autoritatea morală a coaliţiei PSD-ALDE de a modifica legi ale Justiţiei a fost pierdută definitiv în momentul OUG 13.

În acelaşi timp, prim-vicepreşedintele PNL a susţinut că există presiuni asupra Inspecţiei Judiciare, în condiţiile în care aceasta este subordonată Consiliului Superior al Magistraturii.

"Ministrul Justiţiei, prin aceste proiecte de lege, încearcă să subordoneze întreaga structură a Ministerului Public. Vorbim de o încercare de a acaparare a Justiţiei", a adăugat Raluca Turcan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne