Turcan: Tudose, demisia! Credeam că nimeni nu poate depăşi recordul de minciuni înregistrat de Ponta

Pesedistul Mihai Tudose, un premier care i-a minţit grav pe români, trebuie să îşi dea de urgenţă demisia din funcţie, a solicitat fosta şefă PNL Raluca Turcan.
Raluca Turcan(Presedinte PNL),
Raluca Turcan(Presedinte PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Când s-a prezentat în faţa Parlamentului, la solicitarea liberalilor, ca să prezinte starea bugetului, premierul Mihai Tudose a vorbit puţin, însă a minţit aproape tot atât cât a vorbit, a acuzat prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan, pe pagina sa de Facebook.

Fosta şefă PNL îl acuză pe Tudose că a spus trei minciuni "mari, late şi brutale":

1. A minţit când a spus că nu se atinge de Pilonul 2 de pensii, banii pentru pensii ai tinerei generaţii. Trei zile mai târziu, exact asta a făcut: s-a îndreptat împotriva Pilonului 2 cu declaraţia că va fi opţional. Asta înseamnă intenţia de a-i modifica statutul radical şi în sens negativ. Promisiunea că nu se va atinge de acest fond de pensii a ţinut trei zile şi nu a valorat nici cât o ceapă degerată.

Mai mult, ca să fie clar că termenul de ”opţional” este o farsă în accepţiunea PSD, dl Tudose a revenit, peste alte câteva zile, cu precizarea că populaţia nu va fi consultată, ci, pur şi simplu, i se va prezenta situaţia şi va opta. A opta fără să fi consultat este noul principiu al democraţiei originale în regimul Dragnea.

2. A minţit când a spus că nu sunt probleme cu banii de salarii. A doua zi şi-a dat demisia ministrul Apărării pentru că nu mai aveau bani de salarii/solde. A patra zi au făcut rectificare bugetară la care au scăzut cu 10 miliarde de lei investiţiile tocmai ca să aibă bani de salarii.

De altfel, minciuna lui Tudose a fost recunoscută cu trei sferturi de gură chiar în preambulul OUG privind rectificarea bugetară. Acolo, Ministerul de Finanţe înşiră o serie de riscuri dacă nu ar fi promovată rectificarea în regim de urgenţă: ”riscul neasigurării fondurilor necesare unor ordonatori principali de credite în vederea desfăşurării activităţii în bune condiţii până la finele anului, pentru cheltuieli de funcţionare”; ”riscul nesigurării fondurilor necesare plăţii majorărilor salariale aprobate în cursul anului 2017 ”.

3. A minţit când a spus că nu vor creşte preţurile în urma introducerii supra-accizei la carburanţi. În realitate, după anunţul creşterii accizei, preţul carburanţilor la pompă a început să crească.

Prim-vicepreşedintele PNL consideră că minciuna a fost totdeauna parte a guvernărilor PSD.

"Credeam că nimeni nu poate depăşi recordul de minciuni înregistrat de Victor Ponta cât a fost premier. Iată că foştii colegi şi subalterni ai domnului Ponta sunt pe cale să o facă. Dacă nu la număr, pentru că guvernează doar de opt luni, atunci, cu siguranţă, la calibrul minciunilor şi dezinformărilor rostite cu sânge rece.

Dacă era prins cu o singură minciună din cele trei, orice premier al unui Guvern democratic din UE şi-ar fi făcut imediat bagajele. Mihai Tudose şi-a pierdut orice brumă de încredere. Dacă mai are un licăr de conştiinţă şi de respect pentru români, trebuie să îşi scrie rapid demisia", a subliniat Raluca Turcan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne