Turcan: Tudose, demisia! Credeam că nimeni nu poate depăşi recordul de minciuni înregistrat de Ponta

Pesedistul Mihai Tudose, un premier care i-a minţit grav pe români, trebuie să îşi dea de urgenţă demisia din funcţie, a solicitat fosta şefă PNL Raluca Turcan.
Raluca Turcan(Presedinte PNL),
Raluca Turcan(Presedinte PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Când s-a prezentat în faţa Parlamentului, la solicitarea liberalilor, ca să prezinte starea bugetului, premierul Mihai Tudose a vorbit puţin, însă a minţit aproape tot atât cât a vorbit, a acuzat prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan, pe pagina sa de Facebook.

Fosta şefă PNL îl acuză pe Tudose că a spus trei minciuni "mari, late şi brutale":

1. A minţit când a spus că nu se atinge de Pilonul 2 de pensii, banii pentru pensii ai tinerei generaţii. Trei zile mai târziu, exact asta a făcut: s-a îndreptat împotriva Pilonului 2 cu declaraţia că va fi opţional. Asta înseamnă intenţia de a-i modifica statutul radical şi în sens negativ. Promisiunea că nu se va atinge de acest fond de pensii a ţinut trei zile şi nu a valorat nici cât o ceapă degerată.

Mai mult, ca să fie clar că termenul de ”opţional” este o farsă în accepţiunea PSD, dl Tudose a revenit, peste alte câteva zile, cu precizarea că populaţia nu va fi consultată, ci, pur şi simplu, i se va prezenta situaţia şi va opta. A opta fără să fi consultat este noul principiu al democraţiei originale în regimul Dragnea.

2. A minţit când a spus că nu sunt probleme cu banii de salarii. A doua zi şi-a dat demisia ministrul Apărării pentru că nu mai aveau bani de salarii/solde. A patra zi au făcut rectificare bugetară la care au scăzut cu 10 miliarde de lei investiţiile tocmai ca să aibă bani de salarii.

De altfel, minciuna lui Tudose a fost recunoscută cu trei sferturi de gură chiar în preambulul OUG privind rectificarea bugetară. Acolo, Ministerul de Finanţe înşiră o serie de riscuri dacă nu ar fi promovată rectificarea în regim de urgenţă: ”riscul neasigurării fondurilor necesare unor ordonatori principali de credite în vederea desfăşurării activităţii în bune condiţii până la finele anului, pentru cheltuieli de funcţionare”; ”riscul nesigurării fondurilor necesare plăţii majorărilor salariale aprobate în cursul anului 2017 ”.

3. A minţit când a spus că nu vor creşte preţurile în urma introducerii supra-accizei la carburanţi. În realitate, după anunţul creşterii accizei, preţul carburanţilor la pompă a început să crească.

Prim-vicepreşedintele PNL consideră că minciuna a fost totdeauna parte a guvernărilor PSD.

"Credeam că nimeni nu poate depăşi recordul de minciuni înregistrat de Victor Ponta cât a fost premier. Iată că foştii colegi şi subalterni ai domnului Ponta sunt pe cale să o facă. Dacă nu la număr, pentru că guvernează doar de opt luni, atunci, cu siguranţă, la calibrul minciunilor şi dezinformărilor rostite cu sânge rece.

Dacă era prins cu o singură minciună din cele trei, orice premier al unui Guvern democratic din UE şi-ar fi făcut imediat bagajele. Mihai Tudose şi-a pierdut orice brumă de încredere. Dacă mai are un licăr de conştiinţă şi de respect pentru români, trebuie să îşi scrie rapid demisia", a subliniat Raluca Turcan.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne