Turcia este determinată să "cureţe" nordul Siriei de militanţi [ministrul de Externe]

Ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu.
Ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu. (Captură Foto)

Turcia este hotărâtă să-şi cureţe graniţa cu Siria de militanţi şi să asigure securitatea ţării, a declarat luni ministrul de Externe, Mevlut Cavusoglu, după ce Casa Albă a declarat că Ankara va lansa în curând o ofensivă în nordul Siriei.

Duminică, secretarul de presă al Casei Albe a declarat că Turcia va da curs operaţiunii sale militare planificate de mult timp pentru a crea ceea ce numeşte o „zonă sigură” din nordul Siriei, iar forţele americane nu vor susţine sau vor fi implicate în aceasta.

„De la începutul crizei din Siria, am susţinut integritatea teritorială a ţării şi vom continua să facem de acum încolo”, a afirmat Cavusoglu. „Vom contribui la pace şi stabilitate în Siria”, a scris el într-o postare pe Tweeter.

În sudul Turciei, regimul Erdogan vizează inclusiv miliţiile kurde care susţin crearea unui stat kurd autonom.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe