Ţuţuianu, PSD: Angajaţi ai unei firme mi-au spus că au fost obligaţi să meargă la protest

Senatorul Adrian Ţuţuianu, preşedinte al PSD Dâmboviţa şi şef al Comisiei parlamentare pentru Controlul SRI, continuă să susţină că unii dintre manifestanţii anti OUG 13 au mers la proteste obligaţi.
Protest la Guvern
Protest la Guvern (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Aflat joi la Târgovişte, senatorul Adrian Ţuţuianu a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că angajaţi ai unei firme i-au spus că au fost obligaţi să meargă la protest, relatează Agerpres.

''Astăzi am avut trei oameni de la Dărmăneşti, care lucrează la Yazaki şi mi-au spus că dacă este nevoie vor veni şi dau şi declaraţii la instituţiile statului că au fost obligaţi să meargă la protest'', a afirmat senatorul social-democrat când jurnaliştii i-au cerut lui Ţuţuianu să dea exemple de multinaţionale implicate în proteste.

Întrebarea presei a fost făcută în contextul în care, recent, Ţuţuianu anunţa public, pe un post TV, că va cere SRI să investigheze companii multinaţionale care şi-ar fi îndemnat angajaţii să participe la protestele declanşate de adoptarea OUG 13, motivând că acest lucru este o chestiune care ţine de siguranţa naţională.

Revenind la declaraţiile făcute la Târgovişte, Ţuţuianu a mai precizat că nu este împotriva multinaţionalelor, însă a ţinut să acuze că acestea plătesc impozite mult mai mici decât IMM-urile.

Reamintim că recent Institutul pentru Politici Publice a cerut demisia lui Ţuţuianu, acuzându-l că prin solicitarea investigării companiilor multinaţionale pentru "atentat la securitatea naţională" aduce prejudicii imense imaginii României în relaţia cu partenerii săi externi.

"Declaraţiile sunt cu atât mai grave cu cât se fac în aceste zile în care sute de mii de oameni din toate mediile sociale protestează în stradă, în toată ţara, amplificând, într-un mod pe care îl considerăm iresponsabil, starea de tensiune din societate. În pofida discursurilor unor lideri PSD care cheamă la calm şi dialog, Adrian Ţuţuianu caută să îi antagonizeze pe românii angajaţi la stat sau la firme româneşti cu cei care lucrează în multinaţionale, temă folosită, de altfel, de PSD şi în campania electorală", arată IPP.

Acelaşi Ţuţuianu declara, pe 9 februarie, că protestele stradale declanşate de adoptarea OUG 13 sunt manipulate şi că, bazat pe informaţiile pe care le-a adunat din "presă", 85% dintre protestatari nu au citit Ordonanţa 13.