TVR condus de directori foarte muncitori. 19.573 lei ore suplimentare taxate de directorul de ştiri

Sigla.
Sigla. (Televiziunea Romana)

În timp ce TVR are datorii de 122 de milioane de euro şi e la un pas de insolvenţă, Director Ştirilor, Claudiu Lukacsi îşi acordă singur prime şi ore suplimentare de mii de euro, relatează exclusivnews.ro.

Potrivit sursei citate, pe lângă salariul consistent pe care îl are, Lukacsi şi-a acordat singur plata a sute de ore suplimentare în cuantum de circa 200 de milioane de lei vechi.

Astfel, în perioada ianuarie – iunie 2014, Claudiu Lukacsi ar fi încasat de la TVR suma de 81378 lei, care include, salariu de bază, sporuri, prime şi ore suplimentare. Orele suplimentare taxate de directorul de ştiri ar fi însumat 19.573 lei. Lukacsi este singurul director din TVR care şi-a acordat singur plata orelor suplimentare, mai scrie sursa citată.

Stelian Tănase, Preşedintele Televiziunii Române, cel care îi numea pe spectatorii TVR "nişte Grivei", ar fi încasat bani buni de la televiziunea de stat, asta în condiţiile în care conducerea TVR a încercat să reducă salariile angajaţilor cu 25%, pe motive de buget.

Conform exclusivnews, Tănase ar fi încasat în primele şase luni ale lui 2014, suma de 97. 087 lei, adică aproximativ 22.000 de euro.

Aceste sume exorbitante au ajuns şi pe masa membrilor Consiliului de Administraţie al TVR care însă se vor reuni în şedinţă abia în luna septembrie, pentru a le analiza şi a decide dacă cei doi vor încasa în continuare fabuloasele sume de bani.