Ucraina renunţă să afirme că motivul tragediei aviatice de miercuri ar fi defecţiunea la motor

Tragedie aviatică în Teheran, 9 ianuarie 2020
Tragedie aviatică în Teheran, 9 ianuarie 2020 (Getty Images)

Ambasada Ucrainei în Iran a renunţat miercuri să afirme că motivul căderii avionului care a decolat miercuri de pe aeroportul din Teheran ar fi fost o defecţiune a motorului.

Ambasada a afirmat într-o a doua declaraţie că motivele tragediei nu au fost dezvăluite şi că toate comentariile anterioare nu au fost ofciale.

Întrebat într-un briefing de presă la Kiev dacă avionul ar fi putut fi doborât de o rachetă, premierul Ucrainei, Oleksi Honcharuk, a avertizat împotriva speculaţiilor până la cunoaşterea rezultatelor anchetei.

El a mai precizat că Ucraina a interzis zborurile prin spaţiul aerian iranian pentru companiile sale aeriene din 9 ianuarie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe