Udrea despre suferinţele lui Ghiţă: ”Primeşte o lecţie de la viaţă"

Elena Udrea
Elena Udrea (Epoch Times România)

Scapătă de arestul la domiciliu, Elena Udrea a declarat, marţi dimineaţă, în faţa Secţiei 2 Poliţie din Capitală unde se prezintă în cadrul controlului judiciar, că Sebastian Ghiţă ”primeşte o lecţie de la viaţă" şi ca acesta "ştie foarte multe lucruri, iar la unele a şi participat", relatează Mediafax.

"În 30 ianuarie, acum cinci luni, Sebastian Ghiţă dădea un raport public despre modul în care se fac dosarele în România şi spunea că sunt o inculpată care atac justiţia", a declarat Udrea, susţinând ca şi ea ar putea să spună acelaşi lucru acum, însă nu o va face.

Udrea a mai afirmat şi că îi va da credit lui Ghiţă, iar "dacă are şi probe pentru afirmaţii, e important să le prezinte public".

Fosta candidată la preşedintei care, imediat după ce a fost pusă sub acuzare în dosarul Microsoft s-a pretins victimă a unei maşinaţiuni SRI-DNA a mai adăugat că Ghiţă ar fi putut fi "un martor bun" al declaraţiilor pe care ea le-a făcut şi a precizat că acesta ”ştie foarte multe lucruri, la unele a şi participat.

”Ghiţă ştie foarte multe lucruri, la unele a şi participat. Nu ştiu de ce îl invocă pe Traian Băsescu. Declaraţiile lui sunt interesante. Toată lumea trebuie să aibă curiozitatea să vedem cât adevăr e în spatele dosarelor", a declarat Udrea.

Reamintim că în urmă cu o săptămână, procurorii DNA au extins urmărirea penală asupra lui Sebastian Ghiţă, deputat ex-PSD şi prieten al premierului Ponta.

Ghiţă, aflat deja sub control judiciar în dosarul în care sunt inculpaţi şi cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, şeful CJ Prahova, Mircea Cosma, şi fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma a fost acuzat de sprijinirea unui grup infracţional organizat sunt: trafic de influenţă, complicitate la schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, spălare de bani şi evaziune fiscală, ambele în formă continuată, coruperea alegătorilor şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, în formă continuată.

Odată cu noile acuzaţii, procurorii DNA au dispus şi modificarea condiţiilor controlului judiciar dispus în cazul lui Ghiţă, acestuia fiindu-i impuse o serie de obligaţii suplimentare: să nu desfăşoare activităţi în calitatea de deputat în Parlamentul României, în exercitarea căreia a săvârşit fapta şi să nu părăsească localitatea Ploieşti, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent.

Ghiţă a reacţionat acuzând că este victima unei răzbunări şi că asupra sa s-au făcut presiuni majore pentru a-i cere premierului Ponta să revină în ţară unde procurorii DNA l-ar putea pune sub control judiciar.

Nu în ultimul rând, deputatul, membru în comisia parlamentară de Control a SRI, a mai adăugat că există procurori şi ofiţeri de informaţii care interceptează politicieni în campaniile electorale şi că se implică în jocul politic inclinând balanţa în favoarea unuia sau altuia dintre candidaţi sau partide.

Luni, deputatul a cerut o audienţă procurorului general Tiberiu Niţu, susţinând că deţine "informaţii şi probe care vizează o situaţie extrem de gravă."

În petiţia remisă procurorului-şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti căruia îi cere să îi faciliteze o audienţă la Niţu, Ghiţă îşi declară convingerea că poate dezvălui aspectele menţionate doar procurorului general Tiberiu Niţu şi afirma că îi va cita ca martori pe premierul Victor Ponta, pe fostul preşedinte Traian Băsescu, pe Liviu Dragnea, în prezent coordonator politic al PSD, dar şi pe vicepremierul Gabriel Oprea. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.