Udrea se delimitează de Alina Bica şi de Dorin Cocoş, ambii implicaţi într-un nou scandal de corupţie

Elena Udrea , PMP
Elena Udrea , PMP (Epoch Times România)

Preşedintele PMP Elena Udrea neagă că ar avea vreo implicare în dosarul în care şefa DIICOT Alina Bica, o apropiată de-a ei, a fost acuzată de abuz în serviciu în dosarul despăgubirii de la ANRP, acelaşi dosar în care fostul ei soţ, omul de afaceri Dorin Cocoş, ar fi primit zece milioane de euro pentru a interveni pe lângă respectiva comisie ANRP care a prejudiciat statul cu 62,5 milioane de euro.

Udrea susţine că a constatat că multe din dezbaterile publice care au loc în contextul noului scandal în care este implicată şefa DIICOT o includ sau chiar se referă cu precădere la ea, motiv pentru care a făcut o serie de precizări.

"Nu ştiu nimic despre cazul retrocedărilor supraevaluate în care ar fi implicaţi doamna Alina Bica şi fostul meu soţ, Dorin Cocoş. Nu am nicio legătură cu acest subiect şi niciun fel de implicare în acest caz. Relaţia de prietenie pe care o am cu doamna Alina Bica este de notorietate publică, nu am ţinut-o niciodată ascunsă şi a început ca urmare a colaborării în Guvernul din care amândouă am făcut parte. Văzând că s-a speculat pe ideea nominalizării sale în comisia de la ANRP, fac precizarea că doamna Alina Bica a reprezentat acolo Ministerul Justiţiei ca efect al legii", a precizat Elena Udrea.

Protejata lui Traian Băsescu susţine că nu a discutat niciodată cu Alina Bica despre activitatea acesteia la ANRP, nici când era acolo, nici după ce a plecat din respectiva Comisie. Mai mult, Udrea susţine că până la suspendarea activităţii Agenţiei, nu a ştiut nici măcar ca ea este cea care reprezintă Ministerul Justiţiei în restituirea proprietăţilor, nefiind un aspect care să fie de interes pentru activitatea sa în Guvern.

Elena Udrea nu se dezice de prietena sa aflată acum în arestul poliţiei, susţinând că a apreciat întotdeauna profesionalismul Alinei Bica şi deşi nu este la curent cu faptele de care este acuzată, speră că aceasta îşi va putea dovedi nevinovăţia în faţa legii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne