Udrea: Tăriceanu este candidatul lui Ponta

Elena Udrea , PMP
Elena Udrea , PMP (Epoch Times România)

Prezidenţiabilul PMP, Elena Udrea, a avertizat marţi, în cadrul unei emisiuni la B1 TV, că fostul preşedinte PNL Călin Popescu Tăriceanu este candidatul lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale şi are misiunea de a-i aduce acestuia voturi din zona de centru dreapta a electoratului. În opinia lui Udrea, acesta va eşua pentru că nu are cum să amăgească electoratul de dreapta care vede foarte bine ce tip de joc face.

„Este evident că domnul Tăriceanu face parte din proiectul Victor Ponta. I-a făcut partid. Ponta nu poate câştiga, cu cât are acum, nu poate câştiga alegerile, de aceea spun că este de bătut şi va fi bătut şi îl voi bate. Are 30%, cât poate să-i dea partidul, este în regulă, mai este şi în scădere. Cum faci jumătate plus unu, adică 51%, cinci milioane de voturi? Cum le obţii? Are nevoie de un electorat adus din partea de centru dreapta pe care speră să-l aducă Tăriceanu din nostalgicii USL, de la liberali”, a declarat Elena Udrea.

Liderul PMP susţine că Tăriceanu va lua din voturile lui Iohannis, din voturile liberalilor care au fost susţinătorii USL, însă acest tip de joc nu este suficient pentru a-l face pe Victor Ponta câştigător pentru că nu sunt destui şi nu se va face transferul de voturi către Ponta în totalitate.

„Deci domnul Tăriceanu este candidatul lui Ponta la aceste alegeri. Însă nu are nicio şansă, nu are de unde să aibă atât electorat. Este o păcăleală şi eu cred că electoratul de dreapta nu se va lăsa păcălit. Bun, există un electorat nostalgic USL la liberalii care şi-ar fi dorit să rămână USL, dar probabil şi-ar dori să rămână domnul Antonescu candidatul USL, a fost şi acolo o păcăleală între PSD şi PNL, dar nu este treaba mea. Tăriceanu nu va putea să ia mai mult decât voturile acestor nostalgici pentru că nu are cum să amăgească electoratul de dreapta pentru că electoratul vede bine ce face, adică este şeful Senatului pe mâna lui Victor Ponta şi este în această competiţie pentru a-i face jocul lui Victor Ponta”, a mai precizat Elena Udrea.

În final, noul prezidenţiabil PMP, care l-a înlocuit marţi pe Cristian Diaconescu, susţine că Victor Ponta scade în preferinţele populaţiei, şi el ştie acest lucru. Udrea este de părere că momentul acestei candidaturi a premierului nu este tocmai bun, iar dacă va pierde cursa pentru Cotroceni atunci cel mai probabil va pierde şi guvernul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne