UE prelungeşte cu încă 6 luni sancţiunile împotriva Rusiei, generate de războiul hibrid din Ucraina

O bătrână trage un cărucior cu lemne pentru foc în apropiere de aeroportul Doneţk din estul Ucrainei
O bătrână trage un cărucior cu lemne pentru foc în apropiere de aeroportul Doneţk din estul Ucrainei (Dimitar Dilkoff/AFP/Getty Images)

Uniunea Europeană prelungeşte pentru alte şase luni sancţiunile împotriva unor cetăţeni ruşi şi a unor entităţi ruse “din cauza acţiunilor care subminează sau ameninţă integritatea teritorială” a Ucrainei, a anunţat joi Consiliul European.

“Consiliul a prelungit pentru alte şase luni, până în 15 martie 2019, măsurile restrictive din cauza acţiunilor care subminează sau ameninţă integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Ucrainei. Măsurile consistă în îngheţarea de active şi restricţii de călătorie. Ele sunt aplicate în prezent unui număr de 155 de persoane şi 44 de entităţi”, precizează declaraţia Consiliului European.

Noua rundă de restricţii, care vizează persoane fizice şi corporaţii, a fost anunţată ca parte a sancţiunilor aplicate împotriva Rusiei datorate implicării acesteia în criza internă din Ucraina. Sancţiunile au fost aplicate pentru prima dată de UE şi SUA în 2014 şi au fost prelungite de câteva ori de atunci.

Rusia a negat în mod constant acuzaţiile de interferare cu problemele interne ale Ucrainei şi a evidenţiat faptul că politica sancţiunilor este contraproductivă şi ar putea duce la destabilizare regională şi globală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe