UEFA doreşte să ajute cluburile mici prin introducerea unei 'taxe de lux'

"Pregătim un document strategic foarte important pentru viitor. Pentru că, iar acest lucru o să vă surprindă, UEFA nu a avut, în trecut, nicio strategie concretă.." - preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin.
Preşedintele Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), slovenul Aleksander  Ceferin.
Preşedintele Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), slovenul Aleksander Ceferin. (Captură foto)

Preşedintele Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), slovenul Aleksander Ceferin, are în plan în viitorul apropiat introducerea unor măsuri, o strategie care să aducă un echilibru în funcţionarea cluburilor, în acest sens urmând a fi introdusă o 'taxă de lux' pe principiul "dacă un club cheltuieşte mai mult decât trebuie, va plăti o taxă pe diferenţă".

Succesorul francezului Michel Platini a explicat în continuare că o parte din noile măsuri - cum ar fi 'limitarea numărului contractelor şi al împrumuturilor de jucători la fiecare echipă', să se aplice începând chiar din sezonul viitor, slovenul susţinând că o principala problemă a fotbalului modern este "echilibrul concurenţial între echipe".

"Trebuie să menţinem cu orice preţ situaţia actuală, în care orice echipă poate intra în competiţii. Visul trebuie să rămână viu..Cluburile cele mai bogate pot cumpăra orice, iar astfel sunt slăbite celelalte echipe. Va trebui să decidem fie să limităm numărul împrumuturilor, fie să le interzicem.", a continuat preşedintele forului european, care a specificat totodată că această taxă nu va fi un impozit pentru guvern, ci pentru UEFA.