Uite oferta, nu e oferta. Barna îl taxează public pe Cioloş / Reacţia lui Vlad Voiculescu

Dacian Cioloş şi Dan Barna
Dacian Cioloş şi Dan Barna

Liderul USR, Dan Barna, taxează, printr-o postare pe Facebook, faptul că PLUS a transmis presei duminică o scrisoare deschisă prin care se propune ca alianţa USR-PLUS să aibă o conducere comună precum şi faptul că într-o conferiţă de presă comună Dacian Cioloş l-a întrerupt pentru a transmite faptul că Alianţa 2020 este formată din două partide, nu doar din USR. Totodată, Barna transmite în postarea sa că, pentru ca Alianţa să ajungă la guvernare şi primării, este nevoie de loialitate între parteneri.

Reacţia dinspre PLUS a venit rapid...

Redăm postarea lui Dan Barna:

"Alianţa USR PLUS merge mai departe

USR PLUS este o forţă în politica românească şi rezultatul de duminică confirmă acest lucru, chiar dacă unele aşteptări au fost mai mari. Cele aproape 1,4 mil de voturi pe care le-am primit mă obligă şi ne obligă să continuăm să luptăm pentru un 2020 în care să fim la guvernare şi în primării.

Pentru acest obiectiv, trebuie să construim cu loialitate între parteneri. Este o valoare fundamentală după care mă ghidez în acţiunea politică. Şi tocmai de aceea nu o să ne împiedicăm în gesturi precum o întrerupere la o conferinţă de presă sau scrisori deschise trimise prin presă.

Un proiect politic mare, care să facă bine României, se face cu viziune şi generozitate. USR a propus PLUS, şi eu i-am propus lui Dacian Cioloş încă de la alegerile europarlamentare să facem fuziunea celor două partide.

Chiar dacă n-a fost să fie atunci, continuăm să sperăm într-un viitor comun, dar pentru asta va trebui să discutăm serios pe teme precum criteriile de integritate, respingerea traseismului, recunoaşterea muncii colegilor noştri consilieri locali şi a eforturilor depuse la #FărăPenali sau programul comun de guvernare.

Suntem asumaţi în logica unei Alianţe de succes şi construim un mecanism fin, pe câmpul de bătălie, sub focul de artilerie al opozanţilor de toate felurile. Vom avea la începutul acestei săptămâni consultări în interiorul partidului asupra calendarului şi paşilor comuni pentru locale. Miercuri vom avea rezultatul consultării membrilor asupra poziţiei mele actuale iar vineri indiferent de rezultat vom avea o şedinţă a birourilor naţionale reunite USR şi PLUS pentru a pune pe hârtie paşii următori.

Am toată încrederea că vom trece peste mici gesturi şi speculaţii de moment şi ne vom putea concentra pe temele mari. Le suntem datori oamenilor care cred în noi. Singura opţiune este succesul.", scrie Barna.

Reamintim că duminică Consiliul Naţional PLUS a publicat pe site-ul partidului, o scrisoare deschisă în care propune atât membrilor PLUS, cât şi celor din USR, constituirea unei echipe comune de conducere, „coordonată de un secretar general ales prin vot comun al celor două partide”.

Mai amintim că în prima conferinţă de presă ţinută de Barna şi Cioloş după comunicarea oficială a rezultatelor alegerilor, Dacian Cioloş l-a întrerupt luni pe liderul USR care vorbea despre performanţa partidului său, pentru a-l atenţiona că e vorba despre performanţa unei alianţe din care face parte şi PLUS.

Reacţia lui Vlad Voiculescu

Contactat de Epoch Times, Vlad Voiculescu - unul dintre liderii PLUS - susţine că formaţiunea sa nu a primit niciodată o ofertă oficială de fuziune de la USR şi subliniază că o construcţie politică puternică trebuie să pună mereu pe primul loc interesul public, nu cel propriu sau de partid. De asemenea, Voiculescu lansează o provocare.

"Nu, PLUS nu a primit niciodată o ofertă de fuziune de la USR. Declaraţii ale unui sau unor lider(i) informal(i) ai USR nu înseamnă o ofertă. Şi eu am spus în spaţiul public că nu cred că există altă şansă decât fuziunea, asta nu înseamnă că PLUS a făcut o ofertă USR. În fine, declaraţiile contează mai puţin. Avem nevoie de o construcţie politică puternică, stabilă, una care să pună mereu pe primul loc interesul public, mai puţin interesul propriu şi cel de partid. Altfel cu ce am fi diferiţi de celelalte partide?

Cât despre criterii de integritate şi de combatere a traseismului, am tot auzit asta din partea unor colegi ai USR. Mi-aş dori să le definim, în mod dur şi transparent, şi să le aplicăm în mod dur şi transparent în următoarele 30 de zile. Avem nevoie de coerenţă, de unitate şi de profunzime. Orice pas în această direcţie este unul bun." a explicat Vlad Voiculescu pentru Epoch Times.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne