Ultima zi de campanie: Cumpănaşu prezintă "dovezi" că Luiza Melencu e în viaţa. Cum a reacţionat mama fetei

Alexandru Cumpanasu
Alexandru Cumpanasu (Epoch Times România)

Prezidenţiabilul Alexandru Cumpănaşu, rudă de gradul 6 cu tatăl Alexandrei Măceşanu, una dintre victimele lui Gheorghe Dincă, a susţinut, în ultima zi de campanie, că are dovezi că Luiza Melencu, altă victimă a monstrului din Caracal, ar trăi şi se află în Italia. În sprijinul afirmaţiei sale, Cumpănaşu a prezentat „dovezi” fotografii şi o înregistrare video obţinute, susţine el, de către un investigator privat. El afirmă că filmuleţul a fost făcut în Italia, cu aproximativ 2 săptămâni în urmă.

După ce a postat pe pagina sa de Facebook anunţul că are dovezi că Luiza Melencu ar fi în viaţă, Cumpănaşu a fost invitat la Antena 3 într-o dezbatere electorală în cadrul căreia la un moment dat i s-a cerut să dea aşa zise detalii în legătură cu descoperirea făcută.

Gestul lui Cumpănaşu a stârnit revoltă pe reţelele de socializare, prezidenţiabilul fiind acuzat că nu are scrupule pentru a-şi îndeplini obiectivele personale.

"Şi aflăm ce? Că nişte unii, nu ştim cine, 'investigatori', cică, aflaţi în 'slujba' lui, au produs un filmulet şi nişte poze cu o fată găsită la prostituţie în Italia. Filmuleţ făcut acum 'o săptămână-două', după cum el însuşi ne spune. Filmuleţul le-a fost pus mamei şi bunicului fetei care nu mai e, printr-un apel video, deci pe telefon. Oamenii ăia, săracii, au zis că fata filmată şi fotografiată seamănă cu fetiţa lor, ar putea fi. Deşi, prin video-call, nu i-au auzit vocea, de pildă, voce care se aude, dar nu prin play preluat prin video-call. Nu sînt siguri, spun ei, dar ar putea fi fata lor. Asta e confirmarea, oameni buni. (...) Dacă în ţara asta mai există instituţii, luni la prânz ăsta trebuie internat la balamuc sau băgat la pârnaie, iar Antena 3 lăsată fără licenţă nu luni, ci marţi, când e şedinţă la CNA", a comentat jurnalistul Ovidiu Vanghele.

Cu toate că, iniţial, mama fetei a afirmat că se poate ca fata din video să fie fiica sa, la o analiză atentă femeia a negat că ar fi vorba despre Luiza.

Afirmaţiile prezidenţiabilului sunt contrazise de purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime, care a subliniat că pe niciun canal de cooperare internaţională - autorităţi judiciare, cooperare poliţienească – nu există indicii care ar putea susţine ipoteza lui Cumpănaşu.