"Umblă Moartea pe străzi, eliberată de Dragnea şi Nicolicea!". USR depune o lege pentru abrogarea recursului compensatoriu

Deputatul USR Stelian Ion anunţă că va depune în Parlament un proiect de lege pentru abrogarea recursului compensatoriu care a scos de după gratii criminali, violatori, tâlhari.
Stelian Ion
Stelian Ion (Mihut Savu / Epoch Times)

Deputatul Stelian Ion anunţă, pe Facebook, că va depune în Parlament o iniţiativă legislativă vizând abrogarea legii recursului compensatoriu, lege în baza căreia mii de deţinuţi au ieşit mai devreme de după gratii, 188 fiind ulterior condamnaţi din nou pentru crime, violuri, fapte cu violenţă. Anunţul lui Stelian Ion vine în condiţiile în care duminică un tânăr de 25 de ani a murit după ce a fost înjunghiat de un criminal eliberat în baza recursului compensatoriu.

"Umblă Moartea liberă pe străzi, eliberată de Dragnea şi Nicolicea, iar noi stăm cu mâinile-n sân!

Am redactat deja Legea pentru abrogarea monstruosului "recurs compensatoriu". Astăzi îi dăm forma finală şi o depunem la Parlament. Sper să găsim pe cineva pe la secretariat...

Ca să fie clar: propunerea a venit de la guvern cu un filtru judiciar, era o formă a liberării condiţionate, dar a fost măcelărită de Nicolicea în Camera Deputaţilor. Ne-am opus, am încercat să o îmblânzim...", scrie, pe Facebook, deputatul Stelian Ion.

Deputatul a postat, pe pagina sa, şi proiectul de lege, acesta având un singur articol prin care se cere abrogarea legii recursului compensatoriu, precum şi expunerea de motive a proiectului. În aceasta Stelian Ion arată că actul normativ în baza căruia mii de deţinuţi au ieşit de după gratii nu a fost însoţit de niciun studiu de impact.

"În cadrul procedurii parlamentare, la Senat şi ulterior în Camera Deputaţilor, proiectul a fost modificat substanţial, fiind eliminat orice filtru al instanţelor de judecată. (...) Beneficiul eliberării a fost acordat necondiţionat tuturor deţinuţilor care îşi ispăşeau pedepsele în majoritatea penitenciarelor din ţară, considerate de legiuitor ca fiind necorespunzătoare. În felul acesta s-a ajuns ca într-un singur an să fie eliberaţi din penitenciare circa 11000 de deţinuţi, mulţi dintre ei condamnaţi pentru infracţiuni săvârşite cu violenţă. În perioada octombrie 2017-noiembrie 2018 au fost deja condamnate definitiv 188 de persoane eliberate în baza acestei legi, însă numărul celor care au comis infracţiuni este mult mai mare", scrie Stelian Ion în expunerea de motive.

Deputatul mai arată că numărul tot mai mare de astfel de cazuri, faptul că în baza acestei legi vor fi în continuare eliberaţi infractori periculoşi, fără niciun filtru judiciar, reprezintă un pericol major, total inacceptabil pentru societate, motive pentru care se impune abrogarea de urgenţă a legii recursului compensatoriu.

"Legea, în loc să constituie un remediu al unei probleme, a devenit sursa unei probleme şi mai mari, punând în pericol grav siguranţa cetăţenilor şi generând un puternic sentiment de injustiţie", mai adaugă Stelian Ion.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne