Un alt militar îl pune la punct pe Daniel Barbu. „Ştiţi ce se află în cuferele metalice? Nu sunt şpăgi sau comisioane”

Fostul ministru Daniel Barbu, în prezent senator ALDE, crede că profesia de politician este una „mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan”. Remarca demnitarului a stârnit, după cum era de aşteptat, reacţii dure în spaţiul public, inclusiv de la militari care au luptat în Afganistan.
Daniel Barbu
Daniel Barbu (Epoch Times România)

După ce a fost invitat de un erou rănit în Afganistan să facă excursie "all-inclusive" în teatrul de operaţiuni, pentru a învăţa ce înseamnă onoarea şi respectul faţă de ţară, un alt militar care a luptat acolo i-a transmis un mesaj dur fostului ministru al Culturii, Daniel Barbu.

„Am participat la trei misiuni în Afganistan domnule Daniel Barbu. Ştiţi ce se află în acele cufere metalice care s-au întors din Afganistan? Nu sunt spăgi sau comisioane care circulă în cercurile dumneavoastră, sunt trupuri de militari care au plecat în Afganistan pe o diurnă egală cu 40% din diurna unui politician.

Ochelarii dumneavoastră ar merita să fie striviţi de bocancul plin de praf al unui soldat (preferabil să-i aveţi pe nas)”, a scris sâmbătă, pe contul său de Facebook, Valea Florin Paul, în dreptul unei poze cu sicriele militarilor români căzuţi la datorie.

Ulterior, militarul a revenit cu o altă postare în care i-a cerut senatorului ALDE să-şi ceară scuze public familiilor celor răniţi sau decedaţi în teatrele de operaţii.

„Domnule Daniel Barbu, dacă nu aveţi minima decenţă să cereţi scuze public familiilor celor răniţi sau decedaţi în teatrele de operaţii, consider că acest căţel militar care are în gură o grenadă de exerciţiu are onoare şi demnitate superioară dumneavoastră”, a subliniat militarul, ataşând o poză cu patrupedul.

Militar român şi câinele său
Militar român şi câinele său (Facebook.com/Valea Florin Paul)

Reamintim că Daniel Barbu a declarat vineri, la Liga Aleşilor Locali ALDE, că profesia de politician este una „mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan”.

„V-aţi ales o meserie grea. E cea mai grea dintre meserii. Uneori este mai grea decât meseriile pe care le considerăm foarte periculoase, cum este cea de miner. (...) Meseria de politician este grea şi foarte puţină lume ştie de fapt ce faceţi cu adevărat în fiecare zi a săptămânii, adesea şi sâmbetele şi duminicile.

E o meserie grea, în zilele noastre, pentru că este o meserie riscantă. E mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan. Ştim bine că, din păcate, şi nu numai în România, dar la noi într-o manieră care este extrem de violentă, spaţiul public a devenit un fel de teatru de operaţiuni în care orice ales local sau naţional îşi riscă libertatea, sănătatea, în fiecare zi”, li s-a adresat Barbu colegilor săi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne