Un animal sălbatic salvat într-un restaurant înainte de a fi gătit

Loris leneş (Nycticebus bengalensis)
Loris leneş (Nycticebus bengalensis) (Wildlife Friends Foundation Thailand)

O cină în Tailanda se transformă într-o seară foarte specială. Protagoniştii sunt o femeie şi fratele său care, aşezaţi la masa din restaurantul ales pentru a lua cina, priveau curioşi în jur. La un moment dat, au descoperit ceva ciudat lângă bucătărie: un animal micuţ înspăimântat, legat de gât cu un laţ.

Femeia şi-a dat seama că în acest restaurant foarte renumit pentru carnea animalelor sălbatice, micuţul Loris leneş ar fi fost următorul fel de mâncare gătit. În faţa acelei feţe mici înspăimântate, femeia a decis să cumpere animăluţul pentru a-l salva. Din fericire, proprietarul restaurantului a acceptat, relatează situl online La Zampa.it.

(Wildlife Friends Foundation Tailand)

Loris leneş (Bengal slow loris, slow loris / Nycticebus bengalensis) este un animal foarte dulce în aparenţă şi, de cele mai multe ori sfârşeşte prin a fi smuls din habitatul său natural pentru a fi vândut ca animal de companie, o astfel de practică fiind considerată ilegală în Tailanda.

În unele cazuri, acestor animale le sunt extraşi dinţii pentru a fi complet inofensive, o operaţie care adesea le provoacă moartea. Un adevărat flagel pentru această specie, care în ultimele două decenii a înregistrat o scădere de aproximativ 30% a numărului de indivizi.

Din acest motiv, femeia a decis să încredinţeze exemplarul salvat organizaţiei locale Wildlife Friends Foundation Tailand (WFFT) care se ocupă cu protecţia faunei sălbatice.

(Wildlife Friends Foundation Tailand)

(Wildlife Friends Foundation Tailand)

Acum, Kermit, aşa cum a fost numit, va putea trăi în pace datorită gestului bun al celor doi străini cărora le-a atins inima.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură