Un asteroid cu diametru de peste un kilometru va trece aproape de Pământ

Asteroid
Asteroid (NASA)

La 19 aprilie a.c., asteroidul 2014 JO25 se va apropia de Pământ la o distanţă de cinci distanţe lunare, adică la o distanţă de 1,8 milioane de kilometri. Obiectul cosmic are un diametru de aproximativ 1,4 kilometri.

Deşi Minor Planet Center - o agenţie a International Astronomical Union (IAU) - îl califică drept „potenţial periculos“, nu ar exista nici un risc de impact cu Pământul. Această clasificare se aplică tuturor obiectelor cu o mărime suficientă să provoace daune considerabile şi cu o orbită care potenţial le poate apropia de Pământ.

2014 JO25 va fi din nou aproape de planeta noastră peste aproximativ 480 ani, potrivit calculelor efectuate de NASA.

Acest asteroideste obiectul care trece cel mai aproape de Pământ din ultimul deceniu - de această mărime. Următorul va fi 2012 TC4 care, în luna octombrie a.c., se va apropia chiar şi mai mult de planeta noastră.

Mai multe informaţii: NASA: Potentially Hazardous Asteroid To Pass By Earth This Month, NASA: Goldstone Radar Observations Planning: Asteroids 2014 JO25 and 2003 BD44, Daily Mail: Massive 1.4-kilometer-wide asteroid set for a close shave with Earth on April 19th