Un asteroid de mărimea Statuii Libertăţii ar putea sa intre în coliziune cu Pământul

(Getty Images)

Un astronom american a declarat că un asteroid la fel de mare precum Statuia Libertăţii din SUA se află într-un curs de coliziune cu Pământul, conform publicaţiei britanice Mirror.

Dr. Judit Györgyey-Ries, astronom la Observatorul McDonald din cadrul Universităţii din Texas, consideră că asteroidul ar putea crea un impact imens când va ajunge pe Pământ în octombrie 2017.

Astronomul a declarat pentru website-ul astrowatch.net că s-ar putea “să vedem o explozie, poate geamuri sparte şi clădiri distruse – depinde unde o să lovească.”

Savanţii estimează că Asteroidul 2012 TC4 are aproximativ 40 de metri şi ar putea cauza pagube chiar mai serioase decât meteoritul care a explodat deasupra Rusiei în februarie 2013, provocând peste 1.200 de răniţi.

De asemenea, acelaşi asteroid 2012 TC4 a trecut razant pe lângă Pământ în octombrie 2012, la o distanţă de numai 94.800 de km.

Detlef Koschny de la Agenţia Spaţială Europeană a declarat: “Există şansa de unu la un milion ca asteroidul să ne lovească.

“Mărimea acestuia a fost estimată pe baza luminozităţii sale, dar nu se ştie care este gradul său de reflexie. Aşadar, ar putea fi mai mic sau mai mare; presupunem între 10 şi 40 de metri.

“Un obiect din fier de 40 de metri va trece prin atmosferă şi va provoca un crater; un obiect pietros de 10 metri de abia va fi observat.”

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.