Un avion iese de pe pistă pe aeroportul din Cluj: "Autorităţile nu şi-au făcut treaba!"

Un avion al companiei low cost Blue Air, cu 116 de pasageri la bord, a ratat aterizarea şi a ieşit de pe pista aeroportului din Cluj Napoca, în dimineaţa zilei de joi. Potrivit declaraţiilor unui pasager, pista nu era deszăpezită.
Avion Blue Air
Avion Blue Air (BORIS HORVAT / AFP / Getty Images)

Un avion al companiei low cost Blue Air, cu 116 de pasageri la bord, a ratat aterizarea şi a ieşit de pe pista aeroportului din Cluj- Napoca, în dimineaţă zilei de joi. Incidentul nu s-a soldat cu răniţi iar aeronava nu a fost avariată. Potrivit declaraţiilor unui pasager, pista nu era deszăpezită.

"Era zăpadă de jumătate de metru când m-am dat jos din avion. Pista nu a fost deszăpezită, iar comandamentul aeronavei a avut intuiţia de a întoarce aeronava şi de a nu crea o tragedie. Autorităţile nu şi-au făcut treaba. Zăpadă a fost pe toată pista pentru că comandantul a încercat să calce frâna şi nu a putut (...) dacă comandantul călca frâna brusc, vă daţi seama ce tragedie s-ar fi întâmplat. Mulţumim lui Dumnezeu că am scăpat teferi!", a declarat pasagerul.

Şi autobuzul care i-a dus către sala de aşteptare a aeroportului a derapat uşor, a mai relatat pasagerul.

"Nu ni s-a comunicat nimic. Ne-au ţinut 40 de minute în aeronavă (...) Ne-au ţinut şi ne ţin şi acum în aeroport fără mâncare, fără apă, fără nimic. Nimeni nu a ieşit să dea o explicaţie. Când ne-am dat jos era zăpadă pe pistă. A derapat puţin şi autocarul. A fost zăpadă. Nu a fost deszăpezită pista. Comandamentul aeronavei a încercat să oprească această aeronavă, dacă se punea frână ca şi când ar fi fost o pistă uscată se întâmpla o mare tragedie", a mai spus pasagerul.

Pe de altă parte, Blue Air a anunţat că a fost deschisă o anchetă, care să stabilească motivele incidentului.

"Aeronava care efectua zborul de tip charter numărul OB 9301 pe ruta Otopeni - Cluj - Barcelona, la aterizarea la Cluj a întâmpinat un incident minor, depăşind suprafaţa pistei cu aproximativ 5 - 10m. La bord se aflau 110 pasageri şi 6 membri ai echipajului. Toţi pasagerii au fost debarcaţi în condiţii normale, aceştia fiind transferaţi în terminalul de plecări unde primesc suport din partea companiei şi a aeroportului. A fost deschisă o anchetă de către CIAS (Centrul de Investigaţii şi Analiza pentru Siguranţa Aviaţiei Civile)", arată compania Blue Air, într-un comunicat.

De asemenea, o comisie de la Ministerul Transporturilor urmează să evalueze cauzele incidentului.

"Aeronava nu a fost avariată, iar pasagerii au fost debarcaţi în bune condiţii. O comisie specială de la Autoritatea Aeronautică şi de la aeroport va investiga cauzele incidentului", a declarat David Ciceo, directorul Aeroportului Internaţional "Avram Iancu" din Cluj, citat de Agerpres.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne