Un avocat al victimelor lui Jeffrey Epstein susţine că are dovezi că miliardarul pedofil ar fi fost asasinat

Miliardarul Jeffrey Epstein in Cambridge, Massachusetts, 2004
Miliardarul Jeffrey Epstein in Cambridge, Massachusetts, 2004 (Getty Images)

Spencer Kuvin, un avocat care reprezintă victimele lui Jeffrey Epstein şi care a prezis cu exactitate că finanţatorul pedofil nu va rămâne în viaţă până la procesul său, a declarat pentru Sun Online că a fost contactat de un lucrător anonim din închisoarea în care a fost închis Epstein, şi care a afirmat că este „foarte puţin probabil” ca Jeffrey Epstein să se fi sinucis.

Sursa i-a spus lui Kuvin că „fiecare centimetru pătrat” al celulelor în care era închis Epstein era acoperit de camere de luat vederi, astfel încât ar fi trebuit să existe o filmare video completă despre ce s-a întâmplat cu Epstein.

Pedofilul Jeffrey Epstein, cunoscut pentru orgiile cu minore pe care le organiza pe insula sa din Virgin Islands, la care invita VIP-uri şi politicieni de talie internaţională, a fost arestat pe 6 iulie pentru pedofilie, fiind apoi găsit mort în celula sa, aparent spânzurat cu cearşafurile. Odată cu moartea acestuia, se închide dosarul său, care putea implica nume extrem de sonore din societatea americană.

Kuvin a afirmat că gardianul a menţionat că unitatea specială unde era deţinut Epstein era „practic concepută pentru a fi o închisoare în cadrul închisorii” şi că există o unitate separată, chiar mai securizată, în interiorul acesteia, unde erau ţinuţi deţinuţii foarte importanţi - şi unde a fost găzduit finanţatorul.

Blocul supra-securizat „a fost conceput datorită indivizilor importanţi, care sunt deţinuţi acolo, precum terorişti, traficanţi de droguri şi alţi indivizi cu dosare extrem de sensibile sau suspecţi precum Epstein. Dacă rapoartele că nu există filmări sunt adevărate - ar însemna că au fost închise camerele de filmat, sau că acestea nu funcţionează, cumva. Sursa mea consideră că este imposibil să nu se vadă ce se întâmpla”, a spus Kuvin pentru Sun.

Kuvin a precizat că i se pare „extrem de suspect” faptul că deţinutul cu care Epstein era coleg de celulă a fost mutat din celulă vineri, cu câteva ore înainte de moartea pedofilului.

Epstein a fost găsit inconştient cu leziuni la gât în ​​24 iulie, cu câteva săptămâni înainte de moartea sa - fiind plasat pe lista potenţialilor sinucigaşi - dar a fost scos de pe listă cu câteva zile înainte de moartea sa.

"Sursa mea consideră extrem de suspect faptul că deţinutul care împărţea celula cu Epstein a fost mutat cu o zi înainte", a spus avocatul, menţionând că deseori colegii de celulă ai deţinuţilor care sunt plasaţi pe lista de potenţiali sinucigaşi au rolul de a anunţa paznicii dacă se întâmpla ceva.

Kuvin, care l-a vizitat de trei ori pe Epstein, spune că nu-şi poate imagina că pedofilul era destul de hotărât sau avea curajul să comită un astfel de act.

"El mi-a părut întotdeauna extrem de inteligent, arogant, sigur de sine. Nu a considerat niciodată că a făcut ceva greşit, nici chiar după apariţia tuturor dovezilor împotriva lui, el a blamat practic victimele şi avea un ego incredibil. Nu mi s-a părut niciodată că ar putea fi o persoană care s-ar sinucide", a spus el.

Avocatul a sugerat că cineva din interiorul închisorii ar putea fi plătit pentru a face incidentul să pară o sinucidere, paznicii să fie plătiţi să dispară, iar colegul său de celulă extras, astfel încât să nu existe martori.

Paznicii unităţii speciale aveau datoria să-l verifice pe Epstein din 30 în 30 de minute, însă au eşuat să facă acest lucru timp de mai multe ore, potrivit unor declaraţii ale oficialilor închisorii.

„Cred că cel mai probabil scenariu nu este sinuciderea - aşa cum am mai spus -, ci că erau prea multe persoane care se temeau că Epstein va vorbi despre ceea ce ştia. Aşa că s-ar putea să fi plătit pe cineva ca să intre în închisoare şi să aibă grijă de el”, a spus avocatul.

Kuvin, care reprezintă trei dintre victimele lui Epstein, spune că cei trei clienţi vor acum să vadă o anchetă completă asupra a ceea ce s-a întâmplat în închisoare, precum şi arestarea unora dintre co-conspiratorii lui Epstein - mulţi dintre ei fiind numiţi în diverse documente ale instanţei.

Kudlow a adăugat că Ghislaine Maxwell, fosta iubită a lui Epstein, care a fost acuzată în repetate rânduri în dosar de plasarea fetelor tinere, ar trebui să fie „extrem de preocupată” de posibilitatea arestării. Ghislaine Maxwell este fiica fostului magnat al presei Robert Maxwell, cunoscut pentru legăturile sale cu Mossad-ul.

Epstein a fost un inculpat-cheie într-un caz de profil înalt pentru pedofilie şi traficare de sex. Finanţatorul, în vârstă de 66 de ani, era apropiat al multor personalităţi şi politicieni celebri.

Acest amănunt arhicunoscut a stârnit numeroase teorii ale conspiraţiei cu privire la dispariţia lui Epstein. Unele dintre ele sugerează că bărbatul găsit pe podeaua celulei sale nu ar fi fost Epstein, ci o dublură, altele că ar fi fost vorba despre un asasinat şi nu o sinucidere, întrucât mărturia lui Epstein ar fi putut lovi persoane puternice, care au luat parte la orgiile organizate de pedofil.

Aparenta sinucidere a finanţatorului survine la câteva săptămâni după o altă aşa-zisă tentativă de sinucidere a lui Epstein.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe