Un câine salvează un lucrător dintr-o benzinărie atacată de hoţi [video]

Câinele Randy
Câinele Randy (captură web)

Doi bărbaţi se apropie de un lucrător al unei staţii de benzină de pe Avenida Obregón din Ciudad Madero, Tamaulipas, şi încep să-l ameninţe şi să-l bruscheze. Vor să-l jefuiască, vor bani. Din păcate, aceste scene de violenţă se întâmplă des în Mexic. Dar infractorii au ghinion deoarece în ajutorul bărbatului sare un erou neaşteptat: câinele Randy care soseşte în mare viteză şi se repede la ei cu forţă. Gestul instinctiv, atât de rapid şi decis, i-a pus pe fugă pe cei doi hoţi.

Scena a fost filmată de camerele de securitate ale benzinăriei şi arată incidentul şi intervenţia incredibilă a animalului.

De obicei, câinele era prietenos cu persoanele care se opreau să alimenteze la staţia respectivă. Dacă la început trecea pe acolo o zi da şi una nu, în urmă cu doi ani căţelul a rămas definitiv. Între el şi lucrătorul de la benzinărie a luat naştere o relaţie specială: bărbatul îl hrănea şi adesea se jucau împreună. Randy nu era doar un "coleg de muncă", ci un prieten adevărat, credincios şi curajos. Gata să-şi rişte viaţa pentru a-l apăra.

Imaginile cu fapta eroică a lui Randy, înregistrate de camerele de supraveghere, au făcut înconjurul lumii pe reţele sociale, iar doi voluntari de la o organizaţie pentru drepturile animalelor au decis să-l recompenseze: i-au oferit o binemeritată baie parfumată, l-au dus la un veterinar să-l vaccineze şi i-au pus la gât o zgardă frumoasă pe care au scris un număr de telefon, în caz că se pierde sau este rănit. Şi, în sfârşit, i-au construit o cuşcă din lemn chiar lângă benzinărie. O casă proprie aproape de prietenul căruia i-a salvat viaţa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură