Un cutremur de 5,7 grade a zguduit România

Institutul Naţional de Fizică a Pământului, sala şi aparatura de dedectare şi evidenţiere a cutremurelor
Institutul Naţional de Fizică a Pământului, sala şi aparatura de dedectare şi evidenţiere a cutremurelor (Epoch Times România)

Un cutremur de magnitudine 5,7 grade pe scara Richter a avut loc sâmbăta seară, în jurul orei 21:14, în zona seismică Vrancea. Seismul s-a simţiţi şi în Bucureşti.

Seismul a fost urmat de patru replici, cu magnitudinea de 2,8, 3,1, 2,6 şi 2,7 grade pe scara Richter. Ulterior s-au mai produs încă 10 replici.

Potrivit b1.ro, seismul s-a produs la adâncimea de 40 de kilometri, epicentrul fiind localizat la 6 km de Mărăşesti, 21 de km de Focşani, 22 de km de Tecuci şi 51 km de Oneşti.

Cutremurul a ţinut peste 20 de secunde atât în Capitală, cât şi în mai multe oraşe din Moldova, printre care şi capitala Chişinău. Seismul s-a resimţit puternic în Iaşi, Buzău, Brăila, Galaţi şi Focşani.

Seismul recent este cel mai mare cutremur ca magnitudine produs anul acesta în România. Anul trecut, la 6 octombrie, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, care a fost simţit la Bucureşti, în nordul Bulgariei, dar şi în Republica Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne