Un doctor chinez susţine că abia a scăpat de recoltarea forţată de organe

Un medic chinez din provincia Liaoning susţine că abia a scăpat să nu devină o victimă a recoltării forţate de organe din China.

Dr. Zeng, care şi-a dat doar numele de familie pentru a-şi proteja identitatea, a declarat pentru The Epoch Times într-un interviu telefonic recent că a fost directorul adjunct al departamentului de chirurgie renală de la un spital din China. Şi el a fost un practicant Falun Gong. În 2001, pentru că a refuzat să renunţe la Falun Gong şi să denunţe această practică, el a fost închis într-un lagăr de muncă din provincia Liaoning.

Într-un incident, personalul lagărului a efectuat examinări medicale pe anumiţi deţinuţi. Zeng a observat că cei mai mulţi dintre deţinuţii selectaţi pentru examenele medicale erau bărbaţi sănătoşi, inclusiv el. O atenţie specială era acordată plămânilor, dar erau efectuate şi teste de urină.

Deoarece erat medic, Zeng a fost imediat alertat de situaţie. Când i s-a cerut să furnizeze o mostră de urină, el şi-a muşcat limba şi a pus câteva picături de sânge în eşantion. Deşi nu ştia scopul testelor sau ce a dus la procesul de selecţie, instinctele sale i-au spus că exista un motiv sinistru în spatele lor. În final, el nu a fost ales deoarece testul său de urină nu a fost conform cerinţelor.

Abia mai târziu după ani de zile, atunci când a auzit despre acuzaţiile de recoltare de organe de la practicanţii Falun Gong, examenul medical neobişnuit l-a făcut brusc să înţeleagă situaţia. "Mai mult ca sigur căutau persoane sănătoase, care să le poată oferi organe. Sunt norocos că am scăpat", a spus Zeng.

Un număr mare de prizonieri de conştiinţă Falun Gong, care au fost ţinuţi în închisori şi lagăre de muncă din China şi care au fost suficient de norocoşi ca să iasă şi să fugă în occident, au relatat poveşti similare. Wang Yuzhi, o practicantă celebră fugită din China, a afirmat în cartea sa "A trece prin viaţă şi prin moarte", că motivul pentru care este astăzi în viaţă este datorită faptului că niciunul din organele ei nu erau sănătoase atunci când a fost examinată de autorităţile lagărului.

Bo Xilai, recent demisul lider de partid din Chongqing, a fost primar în Dalian, provincia Liaoning, (unde a fost reţinut Dr. Zeng). Bo Xilai a implementat cu devotament eradicarea mişcării spirituale Falun Gong, lucru care i-a asigurat avansarea rapidă în ierarhia Partidului în timpul domniei fostului lider chinez Jiang Zemin.

Provincia Liaoning a devenit epicentrul recoltării forţate de organe de la practicanţii Falun Gong, potrivit cercetătorului independent Ethan Gutmann.

Wang Lijun, mâna dreaptă a lui Bo Xilai, a fost şi el implicat în mii de cazuri de recoltare de organe.

Pe lângă declanşarea unei grave crize politice la nivel înalt, scandalul recent Wang Lijun-Bo Xilai a iscat discuţii bruşte în China cu privire la abuzul de transplanturi de organe.

Pe 17 aprilie, ziarul oficial Guangming Daily a publicat un articol despre un adolescent chinez care şi-a vândut un rinichi pentru a-şi putea cumpăra un Apple ipad, cu mai mult de un an în urmă. Guangming Daily a susţinut că "Înainte de a putea încheia comercializarea de organe, lanţul de profit trebuie tăiat."

Pe 23 martie, motorul chinez de căutare Baidu a deblocat temporar termeni extrem de sensibili, cum ar fi "Falun Gong" şi "recoltarea pe viu," a raportat New Tang Dynasty (NTD), un post de televiziune independent chinez cu sediul în New York.

Reducerea neobişnuită a cenzurării Internetului pare să reflecte lupta pentru putere între facţiunea lui Hu Jintao şi Wen Jiabao, pe de o parte, şi fracţiunea lui Jiang Zemin, care îi include pe Wang Lijun, Bo Xilai şi Zhou Yongkang, pe de altă parte.

Aceasta sugerează că liderii proeminenţi Wen Jiabao şi Hu Jintao percep nevoia rezolvării problemei persecuţiei împotriva Falun Gong şi a recoltării de organe, pentru a evita să fie acuzaţi de complicitate cât încă mai pot şi pentru a-şi elimina inamicii politici, în acelaşi timp.

Wan Li, o fostă personalitate în Partidul Comunist Chinez, a fost citat de o sursă din interior: "persecuţia împotriva Falun Gong nu este nimic nou, dar recoltarea de organe pe viu este. Dacă America ar acuza China de recoltare de organe, lumea s-ar întoarce împotriva Chinei. Nu numai că Jiang Zemin ar fi condamnat la moarte, dar mulţi occidentali ar face presiuni asupra guvernelor lor să rupă legăturile diplomatice cu Partidul Comunist Chinez."

Reveniţi pe categoria În Focus „Regimul chinez în criză” pentru a citi despre cele mai recente situaţii din lupta pentru putere din cadrul regimului comunist chinez. În această categorie specială, încercăm să oferim cititorilor contextul necesar pentru a înţelege situaţia. Obţineţi cronologia evenimentelor. Cine sunt cei mai importanţi jucători?