UPDATE - Un elicopter militar cu zece persoane la bord s-a prăbuşit vineri în nordul judeţului Sibiu

Elicopter militar.
Elicopter militar. (Epoch Times România)

Autorităţile au confirmat că, în urma prăbuşirii elicopterului militar IAR-330 PUMA, opt militari şi-au pierdut viaţa şi alţi doi au fost răniţi. Persoanele care au scăpat cu viaţă au fost preluate de o ambulanţă şi duse la UPU Târgu Mureş.

În jurul orei 15:00, ministrul de Interne, Gabriel Oprea, şi ministrul Apărării, Mircea Duşa, au ajuns cu un elicopter la UPU Târgu Mureş, venind de la locul accidentului, pentru a-i vizita pe cei doi răniţi. Ulterior, Duşa a anunţat că aceştia vor fi trimişi, cu un avion medical Spartan, la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

"Cei doi răniţi sunt pregătiţi să fie trimişi la Bucureşti, la Spitalul de Arşi. Avionul Spartan a aterizat. Sunt în curs de anunţare toate familiile, sunt nişte proceduri care se aplică", a informat Duşa.

La rândul său, Gabriel Oprea a precizat că au fost luate toate măsurile pentru transportarea răniţilor cu avionul medical. "Au fost foarte bine trataţi aici. Faptul că au arsuri ne determină să-i trimitem la spitalul din Bucureşti. Ancheta a fost preluată de Parchtul Militar", a adăugat Oprea.

În jurul orei 17:40, avionul a aterizat pe Aeroportul Otopeni, cei doi militari fiind preluaţi cu o ambulanţă SMURD, relatează B1 TV.

Ministerul Apărării a anunţat identitatea celor zece victime ale accidentului aviatic, fiind vorba despre militari cu vârste între 25 şi 47 de ani, angajaţi ai Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii.

***

Un elicopter militar s-a prăbuşit vineri, în jurul orei 10:40, în nordul judeţului Sibiu, în zona de pădure Laslea-Mălâncrav, după ce ar fi luat foc în aer. La bordul elicopterului s-ar fi aflat 10 persoane, relatează Mediafax, existând indicii ca opt dintre acestea ar fi decedat.

Elicopterul s-ar fi prăbuşit într-o zonă împădurită aflată între localităţile Laslea, Mălâncrav şi Iacobeni, iar, potrivit primelor informaţii, în elicopter se aflau zece persoane. Din primele date, există indicii că opt dintre cele zece persoane ar fi decedat, potrivit sursei citate.

Inspectoratul de Situaţii de Urgenţă Sibiu a fost sesizat în urma unui apel la numărul de urgenţă 112.

„Încă nu am găsit aparatul, acum suntem în zonă. Confirmăm incidentul, vom veni cu informaţii atunci când vom ajunge la locul accidentului”, a declarat Cosmin Balcu, şeful ISU Sibiu pentru ziarul local Turnul Sfatului, preluat de postul B1 Tv.

Ştire în curs de actualizare