Un fost milionar trăieşte de 20 de ani pe o insulă pustie (video)

„Mi-e dor să vorbesc şi să am contacte cu alte persoane, dar nu trebuie să mă îngrijorez de atacurile teroriste”, spune el.
David Glasheen
David Glasheen

Când stresul ajunge la puncte de nesuportat şi problemele se acumulează, câţi dintre noi nu s-au gândit să scape de tot şi de toată lumea! Imaginaţia zboară pentru un anumit timp şi am vrea să fim complet singuri pe o insulă pustie, ca cea a lui Robinson Crusoe spre exemplu. Nu mulţi au dat curs acestei imaginaţii, iar o mare parte dintre cei care au făcut-o au rezistat puţin în paradisurile lor private. Dar sunt cei care efectiv s-au izolat de lume. Un astfel de caz este cel al lui David Glasheen, care a trecut - deja de acum două decenii - de la a fi un magnat de succes la un singuratic şi dă asigurări că trăieşte fericit.

Blogul Design You Trust relatează povestea acestui australian, unic în felul său, în vârstă de 73 ani, un om care a avut practic totul. Era căsătorit, afacerile îi mergeau din plin, reuşind să acumuleze o avere în valoare de peste 28 de milioane de euro. Avea o viaţă confortabilă şi privilegii depline până când criza a făcut ca lumea să i se întoarcă cu susul în jos, în 1987. A rămas fără bani şi căsătoria s-a rupt. O femeie pe care a întâlnit-o la scurt timp după aceste tragedii, a fost cea care i-a dat ideea fantezistă de a se muta pe o insulă pustie, idee pe care David a transformat-o în propriul său proiect.

În 1997 a luat hotărârea de a se muta pe Restoration Island, o mică bucată de pământ din nord-estul Australiei. În aceste zile David sărbătoreşte cea de-a douăzecea aniversare a unei decizii care i-a schimbat radical viaţa, aparent fără remuşcări de nici un fel. „Vreau să mor aici. Unde altundeva aş putea? Este paradisul meu pe Pământ”, a spus Glasheen, care nu ascunde faptul că îi lipseşte o conversaţie inteligentă cu un prieten sau contactul fizic cu alte persoane. În acest moment nu are nicio altă companie în afară de câinele său Polly, după ce un şarpe l-a ucis pe Quasi, fostul său câine care i-a ţinut companie timp de mai mulţi ani.

Periculoşii rechini şi crocodili, care, de asemenea, îşi au sălaşul pe insulă şi în vecinătatea acesteia sunt, probabil, cea mai dificilă problemă în acest paradis pustiu. Apoi, există ciocniri constante cu autorităţile australiene care ameninţă de multe ori să-l expulzeze pe David din singurul loc în care doreşte să locuiască. Singurătatea nu mai este o problemă pentru el: cu mult timp în urmă a încercat să-şi găsească un partener, cineva dispus să împartă Restoration Island. Dar încercarea a eşuat şi acum se mulţumeşte doar cu vizitele marinarilor şi aventurierilor.

Dar supravieţuirea nu este o luptă zilnică pentru el. Insula are un confort considerabil. Printr-un generator şi panouri solare, David Glasheen are curent electric şi chiar conexiune la internet. Are, de asemenea, o barcă mică pe care o foloseşte pentru a vizita ocazional civilizaţia şi să cumpere produse care nu pot creşte în grădinile sale. „Există şerpi, păianjeni şi crocodili, dar acest lucru este mai sigur decât în alte părţi ale lumii, acolo unde nu se vorbeşte decât despre atacurile teroriste”, argumentează el. Fascinanta insulă pustie unde a fost turnat filmul „Cast Away” are foarte puţin de a face cu Restoration Island, dar David se simte binecuvântat şi în planurile sale nu intră ideea să se mute în altă parte.

Mai multe informaţii: Design You Trust, Youtube

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură