Un lac albastru intens între locurile de poveste în Patagonia - Bariloche-Argentina (video)

Azi vom explora imagini din zona lacului Nahuel Huapi, faimos prin albastrul intens între munţi, păduri şi locuri ce se văd a fi de poveste.
Lacul Nahuel Huapi din Argentina
Lacul Nahuel Huapi din Argentina (Wikipedia)

Patagonia este o destinaţie de călătorie plină de locuri incredibile. O pădure fantastică de arbori oranj, un braţ de lac unde plouă 4.000 mm anual, unde pădurea pare a fi o junglă, un lac „oglindă” în mediu, alt lac cu apă turcoaz, insule, râuri şi plaje cu apă cristalină. Paradisul montan din Patagonia argentiniană, împreună cu oraşul Bariloche, sunt zone de o frumuseţe aparte ce nu trebuie pierdute în cazul în care ajungem în această ţară.

Lacul Nahuel Huapi este în inima zonei turistice din sudul Argentinei, la nord de Patagonia, ce se întinde în provinciile Neuquén şi Rio Negro. Cea mai mare parte a lacului se găseşte în interiorul Parcului Naţional, ce este un teritoriu protejat şi deţine insule, râuri şi păduri la mică distanţă de oraşul Bariloche sau Villa La Angostura, locuri ce sunt preferate de turişti. Distanţa de la Lacul Nahuel Huapi la Buenos Aires este de 1.567 km, sau 17 ore de mers cu maşina şi 2 ore şi 20 minute cu avionul. Lacul de origine glaciară are 557 km, deţine 7 braţe şi se întâlneşte cu alte lacuri mai mici ca: Gutierrez (16,4 km ), Morena (16,4 km ), Espejo şi Correntoso (27km). Acesta are culoarea albastru intens şi caracteristici distincte şi ecosisteme în fiecare dintre braţele sale. Dar în afară de acestea, Nahuel Huapi străluceşte având cele mai frumoase privelişti, aşa cum afirmă o listă a Nacional Geographic, unde apare ca a 8-a splendidă privelişte panoramică naturală.

San Carlos de Bariloche este oraşul cel mai populat din provincia Rio Negro, fiind unul dintre cele mai importante centre turistice ale Argentinei. Acesta se găseşte la marginea Lacului Nahuel Huapi şi în centrul Parcului Naţional Nahuel Huapi, ce a fost primul parc din Argentina creat în 1934, ce are o adâncime de 425 m şi o suprafaţă de 544 km. Numele parcului vine de la numele lacului care în limba indienilor Mapuche înseamnă "Insulele Jaguarului". Anual 650.000 de turişti vizitează oraşul Bariloche, ce are o largă diversitate de servicii având o importantă infrastructură de hotele de toate categoriile, oferind un ambient modern şi o bogată gastronomie. Bariloche este o poartă de intrare în Regiunea Lacurilor Andino Patagonice, variind posibilitatea de a cunoaşte frumoasele locuri, continuă permanent să mărească şi să diversifice rutele de suprafaţă (maşini, trenuri etc.), cât şi cele terestre (curse de avioane). În timpul iernii în frumoşii munţi se fac jocuri de iarnă, ski alpin, de fond, snowcats, snowboard, parapantism etc.

Bariloche aflându-se la malul maiestosului lac Nahuel Huapi, înconjurat de munţi şi păduri, este considerat cel mai frumos oraş din lume şi desigur şi din Argentina. Acest oraş deţine un excelent nivel în toate serviciile: cazare, gastronomie, servicii turistice, viaţă de noapte cu discoteci şi multe baruri, având totul pregătit spre perfecţiune, pentru ca turiştii să se bucure de vacanţe tot timpul anului.