Un liberal devine viral: "Jawohl, Herr president! Domnişoara Alina, o să o apărăm, nu cumva să-i fure Liviu sandvişul"

Un fost primar liberal a luat microfonul şi a urcat pe scenă la o şedinţă de partid, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la viitorul partidului. Discursul său critic la adresa şefilor, dar plin de umor, i-a adus o popularitate la care nici nu visa.
Vasile Tofan
Vasile Tofan (newsbucovina.ro)

Dornic să tragă un semnal de alarmă cu privire la evoluţia PNL-ului care o ia (susţine el) pe urmele PNŢCD, un fost primar al Fălticeniului, Vasile Tofan, a devenit "viral", după un discurs total atipic susţinut la o şedinţă de partid.

"N-am primit adunat de sărbătorile de Crăciun, Anul Nou, Paştele şi de ziua mea la un loc câte semnale, telefoane şi sms-uri am primit după şedinţa cu pricina", a declarat Tofan pentru digi24.ro, exprimându-şi totodată speranţa că mesajul, deşi transmis pe un ton şugubăţ, a fost recepţionat şi colegii săi vor reflecta la el.

"Evoluţia neconvingătoare a PNL a permis evoluţia pe partea dreaptă a încă două-trei partide. Asta datorită impotenţei politice pe care am avut-o noi în ultima vreme. Mă doare, mă doare ce se întâmplă astăzi. Soarta PNŢCD-ului ne paşte, dacă nu ne trezim măcar în iunie (când va avea loc Congresul PNL n.r.)", a avertizat liberalul Tofan.

Redăm câteva dintre declaraţiile care l-au făcut "viral" pe Vasile Tofan:

"După ce am câştigat preşedinţia, a rămas partidul fără conducător. Atunci, mai marii noştri de la Bucureşti s-au adunat în faţa şefului şi au spus: Jawohl, Herr president! Am înţeles, domnişoara Alina, fată cuminte, inteligentă, tânără. Noi, vajnici bărbaţi o să o apărăm, nu cumva să-i fure Liviu sandvişul sau Victoraş să-i copie temele. Ba mai mult, dom prezident, dacă o puneţi pe Alina mergem şi la cumătrie. Şi am rămas dragilor cu cumatria. Politică de cumătrie.", a "interpretat" Vasile Tofan, vicepreşedinte PNL Suceava, alegerea Alinei Gorghiu în fruntea PNL.

Cât despre ce s-a întâmplat în partid după ultimele alegeri parlamentare, viziunea lui Tofan a fost următoarea:

"După ce s-o întâmplat la toamnă, Alina s-o dus acasă, partidul o rămas o bucată de vreme aşa, iar s-au adunat mai marii noştri la Bucureşti. Băi fraţilor ce facem? Cum ce facem. De data asta la Cotroceni era lumina stinsă. S-au adunat şi a spus unul dintre dânşii, nici nu contează cine: ştiţi voi care e filiala cu cele mai bune rezultate la generale? Până să răspundă, tot el dă răspunsul: Sibiu! Aaaa! Mănuşă! Dar cine e preşedinte la Sibiu? Cum, nu ştii? Doamna Raluca. Fată finuţă, damă de salon. Mănuşă ne vine", a afirmat Tofan.

Reacţiile PNL

Devenit personaj în povestirile lui Tofan, Alina Gorghiu susţine că nu s-a supărat pe colegul ei de partid, umorul fiind, spune ea, o cheie a succesului.

"Umorul la liberali a fost întotdeauna o cheie a succesului. Orice critică la adresa conducerii din interiorul partidului e binevenită şi e şi viralizată. Asta cu drăguţă, poate, cu drăguţă şi înăltuţă duce aşa un pic înspre misoginism, dar e iertat", a declarat Gorghiu.

Cât despre cei ce teoretic ar urma să scoată PNL-ul din marasm, respectiv candidaţii la şefia PNL, Cătălin Predoiu şi Ludovic Orban, aceştia nu au dorit să comenteze afirmaţiile colegului lor. Şi liderul interimar, Raluca Turcan s-a abţinut de la comentarii.

O replică a venit doar de la prim-vicepreşedintele Teodor Atanasiu: "Pot să vă spun sigur că niciodată nu s-au ales preşedinţi în fruntea Partidului Naţional Liberal puşi de extratereştri sau de oameni din afara partidului", a susţinut Atanasiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne