Un lift cade 84 de etaje. Ce s-a întâmplat cu cele şase persoane din cabină

Un accident ieşit din comun într-un zgârie-nori: frânghiile se rup şi cabina „zboară” sute de metri, toţi ocupanţii fiind în mod miraculos nevătămaţi.
Ascensor
Ascensor (O imagine preluată de la serviciul video al ABC)

Un cablu care se rupe şi un lift care cade 84 de etaje într-un zgârie-nori, cu viteză tot mai mare, nu este un lucru care se întâmplă în fiecare zi: cei şase pasageri din cabină s-au speriat foarte tare şi se vedeau deja morţi şi îngropaţi. Teama că viaţa lor se termină într-un mod absurd se transformă, în câteva minute, în uimire şi într-un miracol. Niciunul dintre ei nu a păţit nimic: nu a fost nevoie nici măcar de o vizită de control la spital.

Incidentul a avut loc vineri, 16 noiembrie, în fostul centru John Hancock de pe Bulevardul North Michigan, cea de-a patra cea mai înaltă clădire din Chicago şi a douăsprezecea din lume. Coborârea cu fiori a început de la etajul 95, unde există un bar cu vederea panoramică a metropolei, şi s-a opri brusc la etajul 11. Aici a început operaţiunea de recuperare şi pentru a evita pierderea echilibrului ascensorului au preferat să dărâme un zid de beton pentru a ajunge la cabină şi a-i elibera pe ghinioniştii norocoşi: o operaţiune care a necesitat ore.

"Am crezut că vom muri cu toţii", spun protagoniştii accidentului. În ceea ce priveşte cauzele accidentului, sunt în curs de desfăşurare diverse investigaţii: nici investigatorii şi nici producătorii ascensorului nu reuşesc să înţeleagă de ce a căzut, în ciuda numeroaselor corzi care îl susţin, şi de ce frâna de urgenţă a intrat în funcţiune doar la etajul 10, după sute de metri de cădere liberă. Dispozitivul, alimentat electric şi revizuit în luna iulie, afost construit, totuşi, destul de solid, deoarece ocupanţii, inclusiv o femeie gravidă, au avut parte de o sperietură enormă, dar au scăpat fără nicio zgârietură.

Mai multe informaţii aici.